|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

NK SOLIN: Solinska Škola nogometa potvrdila kvalitetan rad i elitne razrede

Uspješna sezona je iza nas i pripremamo se za novu – rekao je voditelj Škole Ante Boban

SOLIN – Škola nogometa drugoligaša Solina, jedna od najkvalitetnijih u Dalmaciji, koja nosi ime Tonči Boban Bebi, po legendarnom igraču Solina,

Stvari se nakon koronavirusa vraćaju u hrvatskom nogometu u normalne okvire. Škola nogometa drugoligaša Solina radi sada već punom parom u svim kategorijama pod vodstvom mg. kineziologije Ante Bobana, koji uspješno vodi solinsku omladinsku školu već šest godina. Naravno pod mjerama opreza, a vrijeme je analiza protekle sezone.

– Još jedna uspješna sezona je iza nas, primarni cilj bio nam je opstanak u 1. HNL pionira i kadeta i to smo u potpunosti ostvarili, zaključili smo sezonu bez velikih turbulencija. Tri kluba završili su iza nas i slijedeće sezone, četvrtu godinu za redom igrati ćemo među prvoligašima. To je veliki uspjeh za jednog drugoligaša i ipak mali grad kao što je Solin u društvu prvoligaša iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule,… Ima lijepih rezultata u gotovo svim kategorijama ali ovo je bio primarni cilj i on je ispunjen.

Ima li novih upita za vaše mlade igrače? Nakon vrlo respektabilnih transfera iz omladinske škole na čelu sa odlaskom Gregora Gulišije u francuski Lille, Morena Vuškovića u Inter Zaprešić itd., a sa nekolicinom su potpisani stipendijski ugovori i na raspolaganju su prvoj momčadi, Vulikić, Veljača, Blažević,… Uz Jadro se očito dobro radi.

– Za našim mladim, talentiranim igračima s kojima se vrijedno radi konstantno vlada veliki interes. Tri naša mlada igrača, Mirko Tokić, Matias Ćurković i Ivan Brković, ovih dana su na probama u prvoligašu Hajduku, a za nekim drugim momcima kao što su Mario Veljača, Antonio Blažević, Nino Majdov i drugi stižu svakodnevno upiti kako od hrvatskih prvoligaških klubova tako i iz inozemstva, sa zapada. Od tih momaka očekujemo velike stvari u budućnosti. Sve su to komplimenti i dokaz dobrog rada u našem klubu i školi nogometa unatoč svim limitima i poteškoćama – rekao je Boban.

Pripremate se za novu sezonu!

– Naravno, odavno. Mislima smo već u novoj sezoni. Zajedno sa novim predsjednikom Ivanom Spajićem i novim sportskim direktorom Goranom Gruicom slažem kockice za novu natjecateljsku sezonu. Radimo ponajviše na dodatnoj dopunskoj selekciji godišta 2004. i 2006., koje će se u sezoni 2020/21 natjecati u 1. HNL i koristim i ovu prigodu da pozovem u naš klub svu kvalitetnu i zainteresiranu djecu tog godišta da nam se pridruže u probnom razdoblju. Već su nam se pridružili nekolicina talentiranih dječaka iz Primorca i Adriatica. Vršimo ovih dana i tijekom ljeta upis novih članova u svim godištima, vrata našeg kluba svima su otvorena, čekaju vas visoko educirani trenerski kadrovi i nekoliko terena sa prirodnom i umjetnom travom. Postoje i nekakvi dugoročniji planovi a to su ulazak juniora u 1. HNL, zatim formiranje ženske sekcije kluba, naravno želja nam je i daljnje poboljšanje infrastrukture u Solinu za one najmlađe članove našeg kluba, a tu nam je neophodna pomoć Grada Solina – zaključio je jedan od najuspješnijih mladih voditelja škola nogometa u Hrvatskoj, te je naglasio:

– Izvršni odbor kluba mora potvrditi organigram škole nogometa NK Solin za novu sezonu.

TENIS: U sklopu Sportskih igara mladih u Solinu

Finalisti na državnu završnicu

SOLIN – Teniski klub Dalmacijacement na terenima u Solinu, organizirao je narančaste i žute turnire Plazma Sportskih igara mladih.

Finalisti svih natjecanja su se plasirali na Državnu završnicu koja će se polovinom srpnja također održati u Solinu. “Lavići” su bili prilično uspješni u svim kategorijama – rekla je organizatorica i trenerica Željana Čagalj.

Narančasti turnir dječaci: 1. Luka Trumbić (DC), 2. Ivan Markovina (DC).

Narančasti turnir djevojčice: 1. Alisa Garifullina (DCE). 2. Filipa Bodrožić (DC).

Žuti turnir dječaci: 1. Roko Asanović (DC), 2. Juraj Šprung (ST).

Žuti turnir djevojčice: 1. Lea Radošević, 2. Iva Mikulić Iva (obje DC).

Zeleni turniri Plazma Sportskih igara mladih održati će se u Solinu 17. lipnja 2020.

RUKOMET – 1.HRL: U taboru solinskih rukometaša itekako se osjećaju posljedice pandemije

Nastavljaju li rukometaši Solina u 1.B ligi!

SOLIN – U rukometnom klubu Solin itekako osjećaju posljedice pandemije, zaključiti je iz razgovora sa predsjednikom kluba Davorom Ćićeriće. S treninzima su započeli prije 10-ak dana i to samo sa mlađim uzrastima, seniorska momčad je na odmoru.

– Trenutno vlada stanje u kojem jednostavno ne znamo što nas čeka u budućnosti i ne znamo sa kolikim financijskim sredstvima ćemo raspolagati. Donatori su automatski prestali ispunjavati svoje obveze iz Ugovora. Transferi Solinske zajednice sportova za prva tri mjeseca od proglašenja pandemije, umanjeni su nam za 60%, uz napomenu predsjednika Zajednice kako će eventualni povratak na staro ili visina budućih novčanih transfera – ovisiti o razvoju situacije. Napominjem da je taj iznos, koji trenutno primamo, dovoljan za organizaciju jedne domaće utakmice u Prvoj HRL jug, čiji smo trenutno članovi – rekao je predsjednik Ćićerić, te je naglasio:

– Ukoliko se ne dogodi povratak na visinu ugovorenih transfera za 2020. godinu, jednostavno ćemo morati odustati od zacrtanih ciljeva, a to će značiti vraćanje od najmanje pet godina unazad, što je samo po sebi katastrofalna činjenica. Niti ćemo moći održati seniorsku ekipu u svom rangu, a niti ćemo moći nastaviti zacrtani razvoj mlađih kategorija. Trenerski kadar je upoznat sa mogućnošću drastičnog smanjenja sredstava i u otvorenom razgovoru smo ih zamolili da razmisle o tome, žele li nastaviti rad u klubu ili će pak potražiti novu sredinu. O tome će se izjasniti na slijedećem sastanku struke.

Za sada se ni Hrvatski rukometni savez nije izjasnio o budućim formatima liga, odnosno ne znamo da li će natjecanja ostati u sadašnjem obliku ili će se prilagođavati novonastaloj situaciji u kojoj će definitivno nedostajati financijskih sredstava za odigravanje natjecanja na dosadašnji način. Zamolio bih sve odgovorne u Gradu, da kod donošenja budućih odluka o visini financijskih transfera klubovima budu itekako odgovorni, kako ne bi lošim odlukama doveli do gašenja sportskih klubova, a sadašnje stanje vodi upravo k tome – zaključio je predsjednik kluba Davor Ćićerić.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.