|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

NK SOLIN: Izvanredna sjednica Skupštine NK Solin, 16. ožujka

Birati će se i novi predsjednik kluba!

SOLIN – Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog kluba Solin odlučen je točan datum održavanja Izvanredne sjednice Skupštine kluba, koja će se održati u ponedjeljak 16. ožujka 2020. s početkom u 19 sati u Domu Zvonimir.
Na sjednici će se raspravljati o izviješću za proteklo razdoblje, te donijeti odluka o razrješenju članova tijela upravljanja Kluba i osobe za zastupanje kluba. Bit će izbor predsjednika Kluba i donošenje odluke o izboru likvidatora Kluba. Donijeti će se odluka o imenovanju osobe ovlaštene za zastupanje.
Posebna točka dnevnog reda je donošenje programa rada i financijskog plana za naredno razdoblje.
Prisjetimo se, iznenada i neočekivano na sjednici Izvršnog odbora NK Solin, održanoj 27. lipnja 2019., članovi su upoznati sa ostavkom predsjednika Miroslava Dugeča. Nakon deset mjeseci na čelu nogometnog drugoligaša, Dugeč je iz osobnih razloga dao ostavku na mjesto predsjednika Kluba, i novi bi se trebao izabrati u slijedeći ponedjeljak.

NAPOMENA: Sukladno člancima 9.-12. Statuta NK Solin, članovi su dužni plaćati članarinu. Član koji ne plati članarinu za tekuću godinu, do dana održavanja sjednice Skupštine, ne može sudjelovati u radu Skupštine, te ne može birati niti biti biran u tijela kluba.

RUKOMET – 1.HRL JUG: U 15. kolu Solinjanima uvjerljivo pripao derbi začelja

SOLIN – MORNAR CRIKVENICA 31:23 (15:11)

SOLIN: Bosančić, Penović, Režić, Vrgoč 2, Radnić 1, Kaštelančić 1, Boban, J. Smoljo 8(4), M. Smoljo 5, Perak 1, Škomrlj 2, Pojatina 5, Barbić 2, Ninčević 4, Porča. TRENER: Jakša Bužančić.

MORNAR CRIKVENICA: Liridonu, Mataija 1, Oroši 1, Lušić 6(2), Dokoza 3, Zdunić 1, Car 4, L. Čupić 5, Mijić, Turčinov, Domijan.

TRENER: Tomislav Čupić.

SEDMERCI: Solin 5(4), Mornar Crikvenica 3(2).

ISKLJUČENJA: Solin 4 min., Mornar Crikvenica 6 min.

IGRAČ UTAKMICE: Jure Smoljo (Solin).

Solinjanima je uvjerljivo pripao derbi začelja, premda su nastupili bez ozlijeđenih standardnih igrača Luke Smolje i Tukića. Crikveničani su bili ravnopravni samo na otvaranju utakmice ali uoči odmora domaćini su se rezultatski odlijepili, 15:11. U nastavku efikasni braća Jure i Marko Smoljo, te Luka Pojatina i Mario Ninčević, su najviše doprinijeli da je pobjednik bio riješen u 42. minuti, 23:14! Čestitke i Antoniu Barbiću, koji se sa dva pogotka vratio na najbolji mogući način.

Redoslijed 1.HRL jug, nakon 15. kola: 1. Trogir 27, 2. Kozala 20, 3. Ribola Kaštela 18, 4. Buzet 17, 5. Metković Mehanika 16, 6. Balić Metličić 16, 7. Senj 15, 8. Hrvatski Dragovoljac 13, 9. Rudan Labin 12, 10. Karlovac 12, 11. Solin 10, 12. Mornar-Crikvenica 4.

Nakon gostovanja u Metkoviću u 17. kolu, 20. veljače, Solin je domaćin Riboli Kaštela!

Nakon uvjerljive pobjede Solina nad Mornarom iz Crikvenice, igrači trenera Jakše Bužančića, okrenuli su se pripremama za utakmicu 1/8 finala kupa Hrvatske. Uz podršku Grada Solina i TZ, Solin krenuli su na putovanje u Đakovo, gdje će odmjeriti snage s istoimenim drugoligašem u Đakovo, koji se nalazi na trećem mjestu 2. HRL istok.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u