|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

NK SOLIN: Povratnik Goran Gruica ponovno kapetan momčadi s Jadra

Velika gesta dosadašnjeg kapetana Marka Farića

Momčad s Jadra je nakon povratka Gorana Gruice iz Hajduk II službeno dobila i novog (starog) kapetana momčadi. Lijevi branič Marko Farić, koji je kapetansku vrpcu zaslužio „demokratskim izborima“ nakon što je Gruica prošlog ljeta otišao na Poljud, u pripetavanju je osvojio dosta više glasova od Anđela Svaline, Gorana Kapetanovića, te dvojice Antonija, Mrkovića i Pavlinovića, je na prošloj test utakmici baš protiv mladih hajdukovaca svezao vrpcu ponovno oko ruku starog kapetana.

– Ovu odluku donio sam nakon povratka našeg dugogodišnjeg vođe na terenu Gorana Gruice, premda sam izabran glasovima većine suigrača. Grujo je to prihvatio i zaslužili smo obojica pljesak igrača i struke, a nadasve mi je čast biti njegov zamjenik – rekao je Marko Farić, koji se nije odrekao prvoligaških ambicija.
– Osjetio sam slast prvoligaškog natjecanja u sarajevskom Željezničaru i Šibeniku, stoga ne želim prihvati bilo kakvu ponudu. Dobro mi je u Solinu, a pravu ponudu, domaću ili inozemnu neću odbiti.
O snazi momčadi, kojoj je do nedavno bio vođa na terenu, kaže:
– Drugi se osnažuju, jer sam Gruica ne može nadomjestiti odlazak nekolicine standardnih igrača. Kako sada stvari stoje, teško se možemo uhvatiti u koštac s momčadima s vrha kao prošle sezone. No, do početka prvenstva ima još mjesec dana i prijelazni rok još traje.

Slijede provjere s Hrvacama i Splitom

Nakon dvije test utakmice, s kombiniranim sastavom protiv Omladinca (0:0) i Hajduka II (2:2), trener Mirko Labrović je skresao listu pridošlica na provjerama. Na popisu su ostali, premda još nisu registrirani: Zvonimir Ožegović, Marko Ferić, Matko Budan, Antonio Ćurić i Marin Imeri.
– Slijedeće dvije test utakmice, u srijedu u Hrvacama, i u subotu protiv Splita uz Jadro, dati će neke odgovore. Zbog bolesti i fakultetskih obveza u trenažnom procesu s nama nisu Svalina, Pavlinović i Barišić, dok Jurić radi s matičnim klubom Hajdukom. Veseli me oporavak dvojice mladih igrača Duje Ninčevića i Ivana Grubišića – rekao je trener Labrović, koji također podržava gestu Farića, ali je uz osmijeh dodao – kapetansku vrpcu nosi igrač koji igra!

KOŠARKA: A2 liga košarkašica, skupina B, Salona i Gospić odustali od doigravanja

Prošlog vikenda odigrano je zadnje kolo drugog kruga A2 lige košarkašica, skupina B. U derbiju prvenstva solinska Salona je gostovala u Rijeci i izgubila 10 koševa razlike, 67:57. Na ljestvici skupine B nakon 8. kola vodi riječki FSV sa svih osam pobjeda, druga je Salona sa šest pobjeda i dva poraza, treće Vodice sa po četiri pobjede, četvrti je Gospić sa jednom pobjedom koliko ima i posljednji Otočac. S obzirom da se trebalo igrati trokružno (zbog malog broja ekipa) i već ovaj vikend je trebao početi treći krug. Plasman i bodovi su završeni nakon dvokružnog dijela. Zašto? Odustali su Salona i Otočac! Evo novih briga za HKS-ovu povjerenicu natjecanja Lindu Antić Borak.

– Mi i Gospić odustali smo zbog financija, a i većina igračica su maturantice i imaju maturalne plesove. Stoga nećemo igrati ni doigravanje za prvaka iz istih razloga – rekla je Damira Fredotović trenerica solinske Salone.

Prošli vikend mlade košarkašice, djevojčice i mlađe kadetkinje Salone odigrali su dvije utakmice
– Djevojčice su u Sinju poražene od dječaka Alkara. Iako su dječaci trebali igrati s 2006. godištem, Sinjani su u sastav stavili starije dječake koji su naše curice dobili uvjerljivo. Unatoč svemu, Salona se nije predavala te je odigrala svim snagama kako bi pružile dostojan otpor. U subotu naše curice dočekuju košarkaše Ribole iz Kaštela, u 12,30 sati na Arapovcu. Mlađe kadetkinje gostovale su u Splitu, protiv akademije Žane Lelas, te su poražene od jako kvalitetnih cura koje su prvakinje Hrvatske. Mi smo se jedva skupile, što ozljede, bolesti i uspjele prvo poluvrijeme igrati jako dobro, atraktivno, no u drugom smo pali, jer je pala koncentracija i došlo je do pada snage što je logično jer je igralo samo pet cura. Na klupi su bile dvije djevojčice 2005. god. koje nisu mogle igrati protiv ovakve kvalitetne ekipe. Iduće kolo bi trebali igrati kući sa ekipom Rhea iz Imotskog, ali one su odustale zbog financija te smo sa ml. kadetkinjama slobodni sljedeće kolo – rekla je trenerica Damira Fredotović.

STOLNI TENIS: Turnir Mravince ping-pong 2018.

Najbolji Lucija Listeš i Domagoj Jurić

U Domu kulture u Mravincima, 19. i 20. siječnja 2018., je održan treći po redu tradicionalni Turnir u stolnom tenisu Mravince open 2018.

Sudjelovalo je 32 igrača raznih dobnih skupina iz Mravinaca i susjednih Kučina, igralo se po kup sustavu.
Bravuroznim izvedbama, publiku i kritiku, iznenadili su igrači zrelije dobi, da ne kažemo veterani, koji su pokazali znanje stečeno u mladim danima. Na kraju turnira uz podjelu pehara, priređena je zabava za sve sudionike turnira. Sve je naravno završeno uz zajedničku klapsku pjesmu. Najavljuje se nastavak mravinske ping-pong bajke.

Prvo mjesto osvojila je velika nada mravinskog stolnog tenisa trinaestogodišnja Lucija Listeš, inače članica STK Split. Zanimljivo je da je ona ujedno i jedina djevojčica na turniru. Drugo mjesto pripalo je Domagoju Juriću, treće Duji Maroviću, a četvrto mjesto osvojio je veteran Pave Perišić.

KOŠARKA – ŽKK SALONA: Solinjanke odustale od doigravanja

U subotu, 21. siječnja 2018., je odigrano zadnje kolo A2 lige za košarkašice. Solinska Salona je gostovala u Rijeci i izgubila 10 koševa razlike 67:57.

– Utakmicu smo otvorilo izvrsno, poveli 10 koševa razlike i to održavali do poluvremena. Međutim, sa njihove strane je izvršen pritisak na suce, jer su gubili i bili nezadovoljni suđenjem, i nakon poluvremena sudački kriterij se promijenio time što su domaćini imali pravo domaćinsko suđenje pa čak i više – rekla su nam iz vodstva kluba.

S obzirom na gripu, virozu i poneku ozljedu iza Nove godine, uspjele su se zbrojiti i odraditi pripremu za Rijeku, fizički i taktički. To su u Rijeci i učinili, natrčali ih, kontrirali ih, iznudili faulova dok je suđenje bilo u granicama normale…ali sve u svemu, Solinjanke su zadovoljile pristupom, htijenjem i požrtvovnosti.
S obzirom da se trebalo igrati trokružno (zbog malog broja ekipa) i već idući vikend je trebao početi treći krug. Plasman i bodovi su završeni nakon dvokružnog dijela i ovaj treći krug bi se igrao, te se bodovi ne bi prenosili.
– Ekipa Gospića je odustala i mi zbog financija, a i većina igračica su maturantice i imaju maturalne plesove. Stoga nećemo igrati ni doigravanje za prvaka iz istih financijskih razloga – rekla je trenerica Damira Fredotović.

Juniorsko prvenstvo počinje 10. veljače 2018. i čeka ih tri tjedna priprema za prvu utakmicu, koja će biti sa Šibenčankama i pokušaj plasmana na državno prvenstvo.

U nedjelju igraju i kadetsku ligu drugi krug i to protiv akademije Lelas koja ima jako dobru ekipu. Također i djevojčice nastavljaju sa ligom, igraju protiv dječaka Alkara u Sinju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u