|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

STRELJAŠTVO: Izvrstan rezultat Petra Gorše na Svjetskom kupu u Rio de Janeiru

Drugo zlato Gorše na Svjetskom kupu

Petar Gorša, član SD Dalmacijacement iz Solina, na natjecanju Svjetskog kupa u Rio de Janeiru pobijedio je u disciplini MK puška 50 metara trostav. Za goršu je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu, prije tri godine je to ostvario u Bakuu.

Hrvatski reprezentativac, koji je ranije ispunio normu za odlazak na OI u Japan, je do pobjede stigao sa 0,2 kruga prednosti ispred Indijca Sanjeeva Rajputa.

Gorša je finale izborio trećim rezultatom kvalifikacija sa 1177 pogodaka, četiri manje od tada najboljeg Kineza Zhanga, i tri manje od Indijca Rajputa.

PLIVANJE: Sedmo plivačko hodočašće (plivačašće) Ive Duvnjaka Maloj Gospi u Solinu

U subotu od Kaštel Lukšića do Vranjica

U subotu, 31. kolovoza 2019. godine u 8,00 sati s plaže Šulavi u Kaštel Lukšiću započinje svoje sedmo plivačašće Ivo Duvnjak pok. Ante (56) Maloj Gospi u Solin. Njegov dolazak na Barkovo mulo u Vranjic očekuje se oko 11,30 sati. Ivo se na ovaj način odlučio proslaviti blagdan Male Gospe -Dan grada Solina.

Njegovi pratitelji u barci biti će Svemir Drlić i Joško Vukšić. Osim prijatelja i novinara, Duvnjaka će dočekati čelnici grada Solina. Za Ivu nakon izlaska iz mora „Šalšu i makarone“ svake godine pripremi Jerko Podrug pok. Petra, naravno uz domaća vina.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u