|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

Foto: Miro Podrug

JUDO: Mladi judaši JK Solin nagrađeni za marljivost

Nove pojaseve zaslužili njih 61

SOLIN – Krajem prosinca 2017., u prostorijama u GSD na Bilankuši, mladi judaši Solina zaslužili su sve pohvale uoči Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Pred ispitnom komisijom HJS-a, nositeljima crnih pojaseva trenerima Draganom Crnovom i Stevom Mentusom, 61 judaš i judašica zaslužilo je nove SKY pojaseve, bijelo-žute (38), žute (8), žuto-narančaste (13) i zelene (2).

– Zadovoljni smo, naravno. Znači da imamo izvrsnu budućnost u svim segmentima a nozoćnost većine roditelja prilikom događaja polaganja za pojaseve to potvrđuje – rekao je Branko Crnov, direktor Judo kluba Solin.

NOVE POJASEVE ZASLUŽILI SU:

Bijelo/žuti pojasevi: Lara Nerlović, Luka Dodig, Šimun Teklić, Tonka Knez, Nikola Tandara, Nika Kljaković-Gašpić, Rita Kljaković-Gašpić, Helena Višić, Nino Jeličić, Mirna Nikolić, Adriana Grubić, Frane Mikelić, Matej Prnjak, Duje Bužančić, Antonio Boban, Mate Poljak, Karlo Stanković, Kajo Gizdić, Jure Milić, Lili Gluić, Pjera Dujmović, Mia Gizdić,

Barbara Bašić, Marin Pleština, Ema Pušeljić, Sara Domazet, Ivan Matenda, Gita Mužić, Majda Zehić, Nora Tomaš, Luka Ćurak, Matej Pleić, Šime Vukadin, Emanuel Babić, Mila Perković, Paško Kulušić i Marino Turudić.

Žuti pojasevi: Anđelo Jakelić, Renzo Ukić, Šimun Šušmelj, Zvonimir Barišić, Luka Raić, Laura Tandara, Luka Bušić i Roko Mijić.

Žuto/narančasti pojasevi: Sara Cvitanić, Domagoj Jurić, Paula Maljković, Ana Raić, Matej Božić, Josip Buzov, Josip Nerlović, Marin Masatović, Roko Božić, Josip Ivčević, Bartul Vidan, Dominik Perić i Mateo Pleština.

Zeleni pojas: Jakov Žužul i Ivan Banovac.

Uručene su i poklon paketi predstavnicima donatora i nominatora solinskog judo kluba: Caffe bar Light i Relax, Razmjer doo Split, Wiener osiguranje, predsjednik kluba Ilija Kokeza, predsjednik SZS Nikola Tokić, pročelnik katedre za borilačke sportove Kineziološkog fakulteta u Split prof. Saša Krstulović, te novinar SN i Solinske kronike Miro Podrug.

Predsjednik kluba Ilija Kokeza uručio je nagrade i priznanja najuspješnijim članovima kluba Ani Viktoriji Puljiz i Augustinu Markoviću.

JUDO – JK SOLIN: Solinjani na turnirima u Splitu i Vitezu

SOLIN – Solinski judaši su bili uspješni na međunarodnom natjecanju Božićni turnir u Splitu, na kojem je sudjelovalo 405 natjecatelja iz 20 klubova. Mladi Solinjani, pod vodstvom glavnog trenera Dragana Crnova i trenera Josipa Kokeze, nastupili su i osvojili ukupno 19 medalja od kojih su četiri zlata, šest srebra i devet bronci.

Prva mjesta su osvojili Stipe Brčić, Marko Božić, Laura Barišić i Franko Božić, druga Toni Barišić, Ivan Banovac, Ana Raić, Sara Cvitanić, Patrik Božić i Nina Anić, a treći su bili Miro Masatović, Mateo Ivandić, Katarina Šušmelj, Petar Mijić, Ante Milković, Nikolina Karla Marković, Ivan Milković, Jakov Žužul i Paula Maljković.

Judaši i judašice Solina, njih četvoro, pod vodstvom trenera Josipa Kokeze, nastupili su krajem prosinca na međunarodnom turniru Kup Viteza 2017., u Bosni i Hercegovini. Osvojili su tri prva i jedno peto mjesto.

Anica Bubić, Dominik Rožić i Toni Barišić su osvojili zlatne medalje, a Jakov Žužul se zadovoljio petim mjestom.

MALI NOGOMET (FUTSAL) – MNK SOLIN 1980: Solin nakon 37 godina ponovno krenuo od nule!

Mirko Grubišić vrača futsal u grad na Jadru

SOLIN – Na početku ove sezone izgledalo je da će futsal i malonogometna natjecanja biti bez klubova iz Solina. Zašto? Prvoligaš Solin je iz Prve frvatske futsal lige prebačen u najniži rang natjecanja, a županijski ligaši Sveti Kajo i Iskustvo iz Mravinaca odustali su od natjecanja, još prošlih sezona! Prisjetimo se, Malonogometni klub Solin prije nekoliko sezona pod vodstvom Tihe Brale i Denisa Sinovčića, bio neosvojiva tvrđava na Bilankuši u borbi za vrh u elitnom razredu!

No, zaljubljenici u mali nogomet na čelu s Mirkom Grubišićem, nakon 37 godina djelovanja MNK Solin, to nisu dozvolili. Krenuli su od nule, jer je bivši prvoligaš morao početi od najnižeg ranga natjecanja, od 1.ŽNL NS županije Splitsko-dalmatinske. Sve su to odradili nekako u tišini, i od 31. kolovoza 2017. godine klub nastavlja tradiciju pod imenom MNK Solin 1980.

Novu upravu kluba čine predsjednik Mirko Grubišić, dopredsjednik Ivan Spajić, te članovi Izvršnog odbora Miran Brko, Marinko Duvnjak, Željko Elez, Drago Bešlić i Matko Barun. Članovi NO su Martin Mikuličić, Boženko Špar i Marinko Duvnjak. Tajnička dužnost povjerena je Vicku Kapitanoviću, jednom od osnivača kluba 1980. godine. Struka je povjerena Boženku Šparu, koji je ujedno i trener prve momčadi.

Službeno registrirani igrači MNK Solin 1980 su: Ivica Grbeša, Antonio Ivanišević, Marin Jonjić, Petar Kljenak, Marko Madžar, Ivan Maloča, Dario Marović, Ivan Mihovilović, Antonio Mrković, Ivan Perkušić, Luka Pisac, Vladimir Radovan, Mario Roguljić, Matko Šimić, Mateo Špar, Zvonimir Teklić, Tomislav Tenžera, Mirko Tolić, Frane Tomaš i Mate Ževrnja.

Nakon sedmog kola Solinjani i Trogirani pušu za vrat vodećoj Konobi Tomić Brač II. Prvenstvo se nastavilo 10. siječnja, a Solinjani su domaćini na Bilankuši splitskom Geniusu II, Sv. Josipu iz Dugog Rata, te drugim sastavima Konobe Tomić i Olmissuma.

Mirko Grubišić je na neki način dežurni vatrogasac solinskog klupskog malog nogometa, od igrača do sportskog direktora, a drugi put je u ulozi predsjednika kluba.

– Prije svega, do ovoga nije trebalo doći, jer sad krećemo od nule a mogli smo od Druge HNL. Zahvaljujem se gradonačelniku Solina Daliboru Ninčeviću i predsjedniku Zajednice Sportova Nikoli Tokiću na potpori prilikom ponovnog aktiviranja kluba. Želimo vratiti povjerenje ljubitelja i navijača, i vratiti futsal na grane koje dolikuju gradu Solinu. Naš temeljni cilj je stabilizacija kluba nakon poznatih turbulencija, kao i igračkog kadra. Naravno, napraviti što bolji plasman, a sve s ciljem za skori povratak u viši razred natjecanja – rekao je Mirko Grubišić.

NOGOMET – PRIJELAZNI ROK ZA IGRAČE: Zimski prijelazni rok počinje 18. siječnja

Prijelazni rok za nogometaše amatere službeno počinje u četvrtak 18. siječnja, a traje do 15. veljače 2018. Iz HNS-a upozoravaju klubove, koji će u zimskom prijelaznom roku registrirati igrače pridošle iz drugih klubova, da prije njihova nastupa provjere jesu li isti u sukobu s odredbama članka 7. točka 5. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a, koji glasi: “Igrači mogu biti registrirani za najviše tri kluba tijekom razdoblja od 1. srpnja do 30. lipnja sljedeće godine, a tijekom ovog razdoblja igrač ima pravo nastupa u službenim utakmicama samo za dva kluba.”

Igrač amater, koji želi promijeniti klub, a nema istupnicu, može pisanim putem (recipis) zatražiti istupnicu od 18. siječnja do 1. veljače. Za igrače mlađe od 18 godina roditelji su obvezni potpisati recipis.

Igrači amateri koji se natječu isključivo u amaterskim ligama (3. HNL i ŽNL-e) i igrači amateri, koji u natjecateljskoj godini u kojoj se registriraju za drugi klub nisu stariji od 16 godina mogu se registrirati do 28. veljače.

Rokovi za preregistraciju igrača:

Za igrače klubova Prve i Druge HNL, Prve HNLŽ i Prve HMNL u razdoblju od 18. siječnja (četvrtak) do 15. veljače 2018. (četvrtak).

Za igrače Treće HNL, Druge HNLŽ, Druge HMNL i za igrače klubova županijskog stupnja natjecanja u razdoblju od 18. siječnja (četvrtak) do 28. veljače 2018. (srijeda).

Svi igrači koji do utvrđenog roka ostanu nepreregistrirani automatski prestaju biti registrirani članovi kluba i postaju slobodni igrači!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.