|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

SPORT – 2.HNL Solin-Croatia 3-0

 

 

SOLIN – Stadion Pokraj Jadra. Gledatelja 200. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Pomoćnici: Marko Belan i Diego Biljuh. Četvrti sudac: Antonio Melnjak. Delegat: Alen Jelavić.

STRIJELCI: 1:0 – Franić (64), 2:0 – Durdov (66), 3:0 – L. Mamić (90+1).

NK SOLIN (5-3-2): Topić – Relota, Tomić, Franić, Taraš – (od 17. Pekić), Puljić (od 75. Dadić -) – Kušeta (od 75. L. Mamić), Jurić, Jukić (od 46. Kaćunko) – Durdov (od 86. Ožegović -), Vodanović.

Trener: Ivan Matić.

NK CROATIA ZMIJAVCI (4-4-2): Tomić – Dujmović, Marko Šuto (od 54. Dadić), Šalinović, Mate Šuto – A. Ćapin (od 46. Mrkonjić), Joao Erick, Mijo Šabić (od 79. A. Čapin -), Kožarić (od 46. Todorić)– Gudelj, Bašić-Šiško.

Trener: Jure Srzić.

CRVENI KARTON: Mate Šuto (76/drugi žuti).

ŽUTI KARTONI: Jukić (35), Kožarić (35), Franić (37), Mate Šuto (45), .

IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Franić.

U prvom dijelu se nije dalo naslutiti da će Solinjani tako uvjerljivim rezultatom okončati dalmatinski derbi. U drugom dijelu gosti su također započeli udarcima prema Topiću ali neefikasno. Rezultat na mlin domaćina okrenuo je stoper Domagoj Franić u 64. minuti, a potvrdio Durdov dvije minute poslije.

Na otvaranju utakmice gosti su dva puta pokušali udarcima iz daljine. U 16. minuti igru je zbog ozlijede napustio Toni Taraš, a zamijenio ga je Stipe Pekić. Lijepu priliku su imali domaćini u 23. minuti kada je Šime Puljić puca iz kosa s lijeve strane, no njegov jak udarac nije uspio zahvatiti Ivan Durdov na suprotnoj stativi. Zatim je ubačaj Kristijana Jurića Durdov samo zakačio glavom ali lopta je i ovaj put prošla pokraj stative. U 29. slobodan udarac za Croatiju sa 25 metara izveo je Mijo Šabić, a lopta je ispod živog zida na sreću dočekao vratar Topić. Minut poslije Durdov je izbio u priliku no spetljao se i njegov udarac je završio kao odbijanac u rukama Tomića. U 37. Bašić Šiško iz slobodnog udarca puca pravo u živi zid. Nedugo zatim za malo Marko Šuto nije loptu ubacio u svoju mrežu, a Karlo Vodanović je pred odmor pokušao iznenaditi udarcem iz daljine.

I na početku nastavka gosti su uputili nekoliko udaraca prema Anti Topiću, Todorićev udarac blokirao je Pekić, Erickov iz daljine završio je preko grede a Mrkonjićev je Topić obranio.

U dvije minute pobjednik je riješen uz Jadro. U 64. Jurić je iz slobodnog udarca ubacio loptu a Franić je dočekao glavom i pogodio kut za 1:0. Dvije minute poslije 2:0 za Solin, Antonio Kaćunko je precizno pronašao Durdova a on iskosa sa 15 metara pogađa suprotni kut.

U 82. Vodanović je u prilici ali nije uspio prebaciti Tomića. Zatim je Dadić isturio u priliku Ožegovića, koji je zakasnio šutirati i vratar Tomislav Adolf Tomić je pobjednik.

U sudačkoj nadoknadi ubačaj Jurića na suprotnu stranu a Luka Mamić neometan gađa i pogađa cilj za konačnih 3:0.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.