|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

SPLIT GOURMET EXPO 2019 – Gastro izložba restorana na Rivi održati će se dan kasnije od najavljenog

 

13. listopad 2019., Obala Hrvatskog narodnog preporoda – Riva, Split

Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana, konoba i hotela po treći put održati će se na splitskoj Rivi, samo ne u subotu kako smo najavljivali, nego dan kasnije. Riječ je o manifestaciji kojom se promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a objedinjuje gastro izložbu jela splitskih ugostiteljskih objekata, natjecanje i promociju kroz medije te posebnu dvojezičnu publikaciju o samim sudionicima i jelima.

Na Rivi će se postaviti izložbeni stol na kojem će po objektu biti izložena tri slijeda (hladno predjelo, glavno jelo te desert) bilo na pladnjevima, tanjurima, toplim kupeljima koja će nakon ocjenjivanja moći besplatno kušati i posjetitelji manifestacije. O okusu, izgledu i originalnosti jela odlučivat će stručni žiri eminentnih kuhara i gastronomskih stručnjaka, te će nakon izložbe uslijediti i proglašenje najboljih po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik manifestacije.


Progr
am split gourmet expo 2019:

10:00 Početak zabavnog programa

10:30 Izlaganje jela na uređenim stolovima

Fotogafiranje izloženih jela i chefova – za potrebe SPLIT menu 2019, publikacije na hrvatskom i engleskom jeziku.

11:00 Ocjenjivanje jela

11:30 Prigodni program na pozornici

12:00 Predstavljanje i podjela jela i vina posjetiteljima

1:00 Proglašenje najboljeg predjela, glavnog jela jelo deserta – te ukupnog pobjednika manifestacije koji će ponijeti plaketu „SPLIT GOURMET EXPO 2019“ – te zavrijediti posebno mjesto i predstavljanje u izdanju “SPLIT menu 2019.” te biti ambasador splitske gastro ponude kroz narednihi 12 mjeseci.

Zajedničko fotografiranje i intervjui sudionika. Pezentacije i degustacije na izlagačkim štandovima.

Više pojedinosti je na linku: https://www.skmer.hr/split-gourmet-expo/

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA trening) – Modul I

11. – 22.11.2019., Kuharska Akademija – ŠKMER, Jobova 2, Split

Za nešto više od mjesec dana započinjemo s MCA treningom koje vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec te gostujući predavači, posebice pastry chefovi.  Program je za profesionalne kuhare, a nudi stjecanje specijaliziranih vještina i znanja u skladu s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, objedinjuje dvotjedne treninge i specijlizirane edukacije. Pogledajte što o otme govore naši predavači, a uskoro ćemo vam predstaviti i lanjske polaznike ovog naprednog treninga.

 

MALI CHEF: Završen upis u radionice kuhanja za djecu

5. listopada, Kuharska akademija, Jobova 2, Split

Kako smo i najavili, od listopada svake subote tijekom tekuće školske godine u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji kroz igru i kuhanje naši profesionalni kuhari poučavat će male polaznike (djecu predškolske dobi i učenike nižih razreda) zdravim prehrambenim navikama, pripremi jednostavnih jela sa sezonskim namirnicama koja kasnije mogu kod kuće raditi i s roditeljima. Osim toga, učiti će se održavanju higijene u kuhinji, razvrstavanju otpada i timskom radu.

Upisi u Mali Chef su završeni, a prva radionica kreće 5. listopada. Dodajmo, zbog velikog zanimanja napraviti smo dvije grupe, što čini čitav razred djeca koja su iskazala želju da se upuste kuharske avanture u našoj Akademiji.

Više o radionici na linku  https://www.skmer.hr/kuharske-radionice-mali-chef/

MAKARSKA GOURMET EXPO 2019: Video – priča o jelima i chefovima koji su na makarske trpeze donijeli i nikad viđene delicije

Pogledajte prilog o gastronomskoj izložbi koju smo organizirali 21. rujna u suradnji s TZG Makarska na Trgu 146. brigade. Pobijedio je restoran Del Posto obnovljenog Grand Hotela Slavia u Baškoj Vodi, a osim njih po tri slijeda na nekoliko desetaka metara dugom stolu izložili su Kap uja i Peškera, ekipe hotela Miramare i Valamar Meteora iz Makarske, tučepski restoran Kamena i hotel Kaštelet. Natjecalo se u kategorijama predjelo, glavno jelo i desert, mogao se kušati niz nevjerojatnih jela koja u skladu sa svjetskim trendovima spajaju lokalno i globalno, starinsko i suvremeno. U video prilogu možete vidjeti kako je to bilo i poslušati priče chefova …

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u