|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Solinski judaši na pripremama u Austriji i Mađarskoj

 

Početak 2021. godine donio je nastavak izazova za judo u cijelom svijetu. Dok se pokušava organizirati rad i na razini klubova, hrvatska reprezentacija je na međunarodnim pripremama u Austriji i Mađarskoj.

U austrijskom Leibnitzu  od 06.02. do 10.02. se nalazilo 12 hrvatskih judašica i judaša: Barbara Matić, Karla Prodan, Ivana Maranić, Robert Klačar, Tin Straža, Oliver Makarović, Dominik Družeta, Ivan Jelača, Josip Kokeza, Marin Vujić, Josip Bulić, Marko Kumrić. Vodili su ih treneri Tomislav Marijanović i Vladimir Preradović. Petodnevni kamp u Austriji je činio završni dio priprema za Grand Slam Tel Aviv (18. do 20. veljače), na kojem bi trebali nastupiti Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji se nalazi na zaliječenju ozljede u Zagrebu.   Kvalitetno se radilo, razina prisutnih suparnica odgovarala je trenutnoj formi naših judašica, tako da smo zadovoljni. Uz nas, tu su još bili reprezentativci Austrije, Belgije, Slovenije, Švicarske i Slovačke – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U isto vrijeme, na osmodnevnim pripremama u Tati (Mađarska), nalazio se pomlađeni dio seniorske ženske reprezentacije. Pod vodstvom trenera Dragana Crnova radile su Lara Kliba, Iva Oberan, Tina Radić, Lara Cvjetko, Katarina Krišto, Lea Gobec, Karla Kulić i Ana Viktorija Puljiz.

– Iznimno jake i kvalitetne pripreme koje će nesumnjivo pomoći našim mladim judašicama da naprave iskorak i da na pravi način uđu u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvo natjecanje u ovoj godini će im biti European Open u Pragu (27. i 28. veljače) – sumirao je dosadašnje dojmove trener Crnov. Hrvatske judašice trenirale su s reprezentacijama Danske, Češke, Poljske, Finske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Uzbekistana i Švedske.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.