|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Solinski bubamarci pozivaju na Ples s anđelima!

 

Dođite na Ples s anđelima!

Plesna udruga „Solinski bubamarci“ u sklopu svog dugogodišnjeg programa pod nazivom „Solinu s ljubavlju“, kojeg provodi od svog osnutka prije 15 godina, organizira ili se priključuje akcijama za podršku djeci i mladima u potrebi.

-Kao što smo već najavljivali na našoj jubilarnoj, 15. božićnoj manifestaciji „Snješko u Solinu“, ove godine smo odlučili podržati „Ples s anđelima“ koji organizira Skautski klub „Marjan“ iz Splita, za djecu i mlade s teškoćama, njihove obitelji, prijatelje, volontere…,a otvoren je i za sve druge koji se žele pridružiti u ovom zajedničkom plesnom i maškaranom veselju.

Osim što će naša udruga prigodnom novčanom donacijom podržati organizaciju ovog događanja, koji će se održati 16. veljače u klubu „Vanilla“ u Splitu, planiramo sudjelovati i s plesnom točkom „Život nije siv“.

Također, roditelji naših malih članica, ovaj ples pod maskama će podržati domaćim kolačima ili paketom fritula i kroštula, na čemu im se i ovom prigodom zahvaljujemo – vele iz vodstva ove solinske plesne udruge pozivajući i druge Solinjane da im se pridruže.

„Ples s anđelima“ se, inače, održava već 13. godinu kao svojevrsna disco matineja od 17 do 20 sati, a pokrenut je kao želja, tada 17-godišnje Anđele, djevojke s cerebralnom paralizom, koja je rekla kako je najviše rastužuje to što se ne može naplesati u disco klubu.

“Za one koji nisu imali prigodu dosad osjetiti čarolije toga jedinstvenog plesa – disco partyja za osobe s intelektualnim teškoćama koji Skautski klub „Marjan“ organizira svake godine u veljači, evo malo informacija u nadi da ga ove godine nećete propustiti”, poručuju iz organizacije ovog događanja.
“U želji da osobama koje zbog zdravstvenih poteškoća nisu u mogućnosti posjetiti disco-klubove u redovnim terminima, a osluškujući želju djevojke Anđele koja boluje od cerebralne paralize, prije 13 godina pokrenut je ovaj inkluzijski party kakav ne postoji nigdje na svijetu nego samo u Splitu.

Riječ je o trosatnoj zabavi vrhunske atmosfere u čijem programu sudjeluju članovi brojnih splitskih udruga i ustanova za osobe s intelektualnim teškoćama, izviđači i volonteri brojnih splitskih udruga. Svakako treba spomenuti D.J. Tony Sancheza i konobare „Vanille“ koji volontiraju na ovom plesu te se brinu da se osjećamo ugodno i posebno.

U prekrasnom sjećanju za nama je već 12 ovakvih posebnih plesova.

Ali, to nije sve! Ples se održava pod maskama pod kojima nestaju sve razlike, brišu se granice!

Stoga, kako stara karnevalska pjesma kaže: „Obuci staru krinolinu i prebaci bijeli šal…!”, te nam se pridruži 16. veljače na najljepšoj ovogodišnjoj fešti plesa, ljubavi i prijateljstva u klubu “Vanilla” koji cijelo desetljeće besplatno ustupa prostor za ovu prigodu.

-Ulaz je besplatan kao i piće, a prema vlastitoj želji i mogućnostima možete dati dobrovoljni prilog u kasicu prasicu na ulazu – navode organizatori.
-Želja nam je, zaista, kao što pjesma s kojem ćemo sudjelovati i kaže: „Otvoreni dlan, vedre misli svaki dan…“, da otvorimo naše dlanove i zajedno zaplešemo s Anđelima – poručuju na kraju i „Solinski bubamarci“.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u