|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Solinjanka Ana Viktorija Puljiz osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Argentini

 

SOLIN IMA OLIMPIJSKU BRONCU

Ana Viktorija Puljiz i trener Dragan Crnov – Olimpijska bronca stiže u Solin

Nakon osvajanja juniorskog srebra na europskoj pozornici, kadetkinja Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) i trener Dragan Crnov istaknuli su kako je glavni cilj ove sezone nastup na Olimpijskim igrama mladih u Argentini.

Potvrdili su to nastupom na tatamiju glavnog argentinskog grada, gdje je Puljiz odlično krenula.

– Išli smo opreznije do polufinala, a tada smo željeli da Vikica bude opuštenija. Medalja je velika stvar i stvarno sam ponosan na nju. Mi uvijek želimo stajati na vrhu postolja, ali znamo da je ovo maraton, a ne sprint. Jako lijepa godina koju ćemo gledati nadograditi s još više rada – rekao je trener Crnov.

Puljiz je u prvom kolu rutinski svladala Nepalku Bhattu, a zatim za ulazak u polufinale wazarijem i Azerbajdžanku Karimovu. U polufinalu ju je čekala Indijka Thangjam, koja je iskoristila svoju priliku 25 sekundi prije isteka vremena i ipponom poslala Puljiz u borbu za broncu.

Tamo domaća predstavnica Rojas nije imala šanse i Hrvatska je nakon minute borbe, ipponom Puljiz došla do još jedne medalje na Olimpijskim igrama mladih! Treća je to judaška medalja na tom natjecanju, nakon što je Brigita Matić uzela zlato 2014. godine, a Barbara Matić broncu četiri godine prije toga.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u