|  |  | 

Pametnomu dosta ZP Izdvojeno

SOLINJANI, SPAVATE LI MIRNO?

 

trump i lago

Izbori u Americi su još jedanput pokazali da u životu ništa nije sigurno osim smrti i poreza. Trump je zasjeo u najmoćniju fotelju, svijet više neće biti isti. Lista stvari koje će se promijeniti svakim danom je sve duža i duža. Mediji, i oni čije sudbine mediji kroje, zgražaju se nad njegovim likom i djelom, ne mogu vjerovati šta se desilo. Da takav jedan lik, reality zvijezda, poduzetnik, kurvar, mizantrop, dobije priliku voditi takvu silu.

E to je slika koju vi vidite i koja vam je pred oči stavljena. A majstori iluzije uvijek kažu da što pomnije gledate to manje vidite. Treba se odmaknuti i sagledati stvar sa distance kako bi se dobio što bolji uvid u srž same stvari. Pustimo sad retoriku koju je koristio u kampanji, pola toga ne može ostvariti jer je to prevelika mašinerija da bi jedan čovik sam odlučivao o svemu. Ali je probudio one uspavane koji nemaju volju za izlaskom na izbore jer se ionako, nikad ništa ne mijenja, njihov glas nikad nije bio važan. Odjednom su shvatili kako jesu bitni, ako ništa drugo onda da dobro zapapre onima koji misle da će ostat kod kuće na dan izbora i koji upravo na to i računaju.

No pustimo mi Ameriku i njihove probleme, ajmo malo lopticu pribacit na naš lipi Solin. Evo i jutros se probudio okupan suncem, trava je uredno pošišana i to je otprilike sve što se mijenja na dnevnoj bazi, ostalo je više manje isto zadnjih 20god. Razlog je spomenut gore u tekstu, dan izbora se prespavao, moj glas nije i nikad neće biti važan. To je ono što oni znaju da vi mislite i na što u konačnici računaju. Nedaj Bože da netko nov, neki autsajder, neki obični čovik, netko koga doživljavaju kao dijelom pejzaža ka i labudove, netko ko je drugi i drugačiji da ne kažem bolji jer to treba pokazati i dokazati na terenu. Hoće li taj netko ikad dobiti priliku zasjesti u fotelju, neće imati prst na okidaču, ali će imati priliku podosta popraviti. Jer očito je da nešto ne štima, nešto je trulo već odavna. Vi to ne vidite jer stojite preblizu. Odmaknite se i pogledajte stvari sa distance.

Probudite se uspavane ljepotice i kad dobijete priliku nek se i vaš glas čuje. Katkad i običan čovjek čini razliku. Puno veću nego što mislite. Nemojte da se stalno i iznova morate zapitkivati: Spavam li mirno ??


mm

ABOUT THE AUTHOR

Solin Info

Solin Live na Instagram-u