|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SLALOMSKI MARATON KROZ JEDNOSMJERNU HEKTOROVIĆEVU

 

Foto: Solin Live

Isplati li se više grintat. Prozivat i beštimat?
Nikako.

Nemoćni smo i valja nan činit kuco.

Rič je o Hektorovićevoj ulici u našem gradu. To vam je ona ulica od križanja kod elektro Čulića do raskrižja kod Salona malla. To vam je ona ulica koju su odlučili raskopat kako bi položili plinske cijeve. Za koga i do kud, vrag bi ga znao.

Naime, ulica je poslužila ko tranzit jer nigdi nije ostavljen spoj za priključke domaćinstava.

Iskreno, da mi mukte nude ne bih ga uveje u kuću.

Dakle, ulica se uredno raskopala. Cjevi su konačno postavljeno, rupe zatrpane. I šta se čeka. Opet, vrag bi ga zna.

Svaku malo osvane poneki bager, pokoji radnik sa lopaton, pinkicu zarežu stari beton i odu.

A nama koji tu živemo ostaje slalom da se dovatimo doma. Ulica je ostala jednosmjerna no poznavajući naš narod đaba signalizacija. Svatko vodi svoju politiku tako da se događadu i smišne stvari.

Ponovo pitan gradske vlasti. Koji van je valjan razlog bija da dozvolite radove u srcu lita, kad se u normalnim gradovima to strogo zabranjuje i pribacuje u povoljnije zemane. Zar nemate brojeve telefona krkana kojima ste odobrili radove i upitate ih čemu rastežu. Oni očito imadu razlog, oni očito nisu zabrinuti za naše, i vaše, nevolje. Oni negdi drugdje odvedu bagere i radnu snagu a mi iz Hektorovićeve im dođemo ko rezervna zarada.

Zašto ste nas isporučili na nemilost tih dokonih parajlija kad oni nisu sposobni ovi jednostavan posal obavit u normalnom roku.

Ovi posal se može završit u par dana. Potribno je samo uvjetovat i ugovorno obvezat izvođača.
Ako oni to nisu kadri, e onda vam je posao čisti drek.

Počeja san sumnjat u poštene namjere jer je očito da bi i pelješki most moga prije bit gotov.

I na kraju, bilo bi pošteno da nas izvjestite čemu ovo ruganje sa zdravim razumom. Možda postoje opravdani razlozi za ovo čeprkanje.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.