|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Gospodine Dalibor škola počela, a radovi ni blizu kraja !!!

 

Foto: Solin Live

Prvi dan nove školske godine u Solinu biti će zabilježen po najvećem broju upisanih prvašića u Osnovnoj školi don Lovre Katić, njih čak 146.

Roditelji te djece pored ovog rekorda upamtit će i nedovršene radove u ulici Zgon i križanju ulica kneza Trpimira i Stjepana Radića.

**SKANDAL U SOLINU!!! Gradonačelnik Dalibor prekršio svoje obećanje, radovi na Bilankuši se nastavljaju za dva dana

Radovi na križanju dviju ulica, famozni radovi na plinovodu na kojeg u Solinu još nitko nije spojen, a kako se priča po gradu i neće. Koliko nas drugi uvjeravaju naš Grad i neće imat neku korist od istog, osim nesnosne gužve koju su stvorili u tijeku cijele 2017 godine. Plinovod bi bija spojen da nije bilo lokalnih izbora i HDZ-ovog straha o mogućem neuspijehu. Kraj radova je ubrzan i isceniran kao gotov projekt, ostavljajući spajanje ovih 200njak metara za vrijeme nakon izbora. Nastavak radova koji je spominjan za 10 ili 11 mjesec, nenadano je stavljen za sredinu ljetne sezone i to 27. sprnja, s naglaskom da će završetak biti kroz mjesec dana.

Upitali smo gradonačelnika Dalibora Ninčevića kada će radovi biti gotovi, i hoće li izvođač radova platit penale jer isti nisu dovršeni u predviđenom roku, nažalost do objave ovog članka nismo dobili odgovor. 

Nismo previše pisali o ovim radovima i smetali radnicima, da nas netko od Gradskih otaca ne bi prozivao da mi usporavamo završetak istih. Sedmi dan od spomenutog roka, danas, posjetili smo radnike na gradilištu i upitali za komentar kada će radovi biti gotovi. Odgovor od radnika nismo dobili jer radove izvodi podizvođač, slovenska firma Vilkograd, čiji su nas djelatnici uputili da pitanje postavimo firmi Monter SM d.d.. Telefonskim putem smo stupili u kontakt s firmom, točnije s gospodinom Damir Mikec, osobom odgovornom za ovaj posao. Damir pored objašnjenja u detalje zbog čega kasne, (građanima Solina to i nije bitno, koliko činjenica kada će radovi biti gotovi) tvrdi da će završetak radova i puštanja zatvorenog dijela ulice u promet biti do 23. rujna, 2017.

DA ponovimo radovi koji su trebali biti gotovi za mjesec dana produženi su skoro za duplo, manje tri dana. Znamo da kod produženja rokova svi redom imaju neko opravdanje, ali zašto bi ga mi prihvatili???  Pa gospodo mi ne poznajemo projekt u posljednjih 18 mjeseci koji je završen u predviđenom roku.

Pitamo Gradske oce;

AKO su ovi rokovi produženi za duplo, hoće li i oni na školi u Ninčevićima, s 13 mjeseci na 26, ako se sjetimo članka kojeg smo pisali da na školi rade 4 radnika i 2 bagera???

**ZAHUKTALI SE RADOVI NA ŠKOLI U NINČEVIĆIMA – Na gradilištu samo…

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...