|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SKANDAL U SOLINU!!! Di su nestale pare za parking kod ambulante???

 

Tko tu koga, vara, laže-maže i krade?

 

Cijela mašinerija gradske uprave, nekih 200 zaposlenih, rade kao jedan stroj, svi za jednoga, jedan za sve. Ako netko od njih progovori, cijeli njihov sustav pasti će kao Lego kocke.

Di su nestale pare za parking kod ambulante?

Da vas podsjetim, parcela na kojoj je započet parking je otkupljena od oca i strica gradskog vijećnika vladajućih. Otkupljena je kao građevinska, jer kako doznajem na istoj nije postojala mogućnost gradnje privatne zgrade, pa su vlasnici potegli vezu da grad, na čelu s gradonačelnikom Daliborom, otkupi zemlju i na njoj izgradi parking.

Priča ide ovako

01. kolovoza, 2018. Grad Solin na službenoj web stranici obavještava “Započinju radovi na uređenju parkirališta”

28. kolovoza, na službenoj web stranici Grada Solina, izlazi nova vijest, Radovi na izgradnji parkirališta kod Doma zdravlja Solin u kojoj se navodi sljedeće;

U tijeku su radovi na izgradnji parkirališta istočno od Doma zdravlja Solin, a izvodi se na mjestu koje je do nedavno bilo makadamski prostor i uz to pod privatnim vlasništvom. Navedeno zemljište je Grad Solin otkupio s namjenom izgradnje parkirališta za korisnike obližnjeg Dom zdravlja i drugih susjednih institucija.

Izgradnja parkirališta obuhvaća izgradnju potpornog zida dužine 24 m i visine 1,5 m, uređenje posteljice parkirališta, izradu nosivog sloja kolničke konstrukcije, nosivo- habajućeg sloja asfalta, poboljšanje javne rasvjete, oborinsku odvodnju te hortikulturno uređenje.
Izvođač radova je tvrtka Cestar d.o.o. Split, a vrijednost radova koju financira Grad Solin iznosi 185.000,00 kn.
Parkiralište koje se neće naplaćivati moći će zaprimiti 32 vozila, uz rezervirana mjesta za invalide, a radovi će biti gotovi do Dana grada i blagdana Male Gospe.

Raspisan natječaj za izgradnju parkinga bez asfalta

Od više pouzdanih izvora doznajem da Grad Solin na čelu s gradonačelnikom Daliborom nije raspisao natječaj da se parking dovrši, već samo za “pola” radova, a istodobno se hvali na web stranici kako će isti biti dovršen do Male Gospe, što je i vidljivo u članku na web stranici Grada Solina.

Danas, 02. listopada, snimili smo trenutno stanje parkinga, isto nije dovršeno i kako doznajemo bit će tek iduće godine.

Zato, otvoreno pitam “Tko je ukrao pare za parking?”

HRVATSKI EL CLASICO

Naime, isti izvori me uvjeravaju da je natječaj za parking dobila firma Cestar d.o.o. koja je na kraju platila podizvođača da izvodi radove na parkingu, a oni su samo uzeli proviziju.

Upit poslan na adrese Grada Solina i firme Cestar d.o.o, do objave članka nismo dobili odgovor.

Kako je moguće da nas vladajući ovako bahato varaju, ne govore istinu i još ih zato masno plaćamo, a svi mi samo šutimo, sjedimo doma i ponekad bacimo koji komentar nezadovoljstva na facebook-u.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...