|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SKANDAL Skrivaju se detalji ekokatastrofe u Vranjičkom zaljevu

Zašto odgovorni skrivaju detalje današnje ekokatastrofe u Vranjičkom zaljevu?

FOTO: Solin Live (Byzantion Ten – krivac za ekokatastrofu u Vranjičkom zaljevu)

Sinoć oko 22 sata snažno nevrijeme pogodilo je Solin i okolicu. Osim srušenih stabala, razbijenih auta desila se i ekokatastrofa u Vranjičkom zaljevu.

U 22:45h brod BYZANTION TEN se odvezao s Ininog punilišta prilikom čega je došlo do puknuća crijeva priko kojeg se istovara nafta. Službeno iz Ine doznali smo da je riječ o 200-300 litara nafte, ali naši izvori tvrde “puno veća količina je istekla, postoji i video snimak u uredima Ine”.

Odgovorni o detaljima za sada šute, a što će pokazati istraga to ćemo još vidjeti.

POJEDINI MEDIJI LAŽU

 

Dalmatinski portal

– Ima nešto nafte, ali puno više smeća. Stavljamo disperzant koji razgrađuje naftu. Na terenu smo od 9 sati ujutro i bit ćemo tu dok god bude potrebe – kažu u DVD-u Kaštel Gomilica.

Nakon što sam pročitao ovaj dio iz članka Dalmatinskog portala kontaktirao sam i samog zapovjednika DVD Kaštel Gomilica, koji me uvjerio da mediji lažu.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaštel Gomilica NIJE sudjelovalo u akciji u Vranjičkom zaljevu, koliko znam u toj akciji sudjelovala je  firma sličnog naziva, njih kontaktirajte. – zapovjednik DVD Kaštel Gomilica Marko Bralić

Naime, riječ je o privatnoj firmi D.V.D Kaštel Gomilica d.o.o. Kontaktirali smo ih ali do objave članka nismo dobili odgovor o današnjoj ekokatastrofi.

Upitali smo i gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića za izjavu o današnjoj ekokatastrofi i jesu li gradske službe obavijestile kupače na solinskim plažama, Mramornoj i Kosici o ovom događaju. Gradonačelnik je uredno pročitao moje poruke ali nije odgovorio.

POUZDANI IZVOR IZ INE TVRDI;

Sinoć u 22:45 h, brod BYZANTION TEN odvojio se od privezišta 25 metara, prilikom koje je pukla maniga (crijevo) priko koje se istovara nafta. Sama maniga drzi 500 litara i upala je u more. Treba se uzeti u obzir i kad je došlo do puknuća da je trebalo zatvorit ventile na brodu i terminalu, jer je i iz njih isto curilo gorivo.

Znači, nije 200-300 litara kako su vam službeno rekli, već se radi o puno većoj količini. Inače, brod je na terminalu Solin trebao iskrcati 12.000.000 litara.

Prisutni su bili voditelji terminala, vatrogasci, a lučka kapetanija je došla na uviđaj tek u 01:30h. Sa sanacijom mora se počelo u 01:00h, u ostalom imate video nazor, na kojem se može vidit puknuće i izljevanje.

Putem maila očekujemo i službene izjave firme INA d.d. kao i policije.

Telefonskim putem direktor INA d.d. u Svetom Kaju nam je rekao da je isteklo 200-300 litara nafte u more, a ostale detalje u svezi sinoćne katastrofe očekujemo u odgovoru putem maila.

FOTO: Solin Live (Byzantion Ten – krivac za ekokatastrofu u Vranjičkom zaljevu)

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u