|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SKANDAL Lučki kapetan Željko Kuštera laže i obmanjuje solinsku i širu javnost

 

MOLIM SVE ODGOVORNE U OVOJ EKOKATASTROFI: Dogovorite se i uskladite izjave za medije i javnost, jer očito je da svi lažete.

Foto: čitatelj (ovaj brod i posada su prskali kemiju po nafti koja je plutala po moru)

Naime morski.hr danas je objavio vijest u kojem prenose i riječi lučkog kapetana Željka Kuštere.

 

 

 

Usljed olujnog nevremena u petak, u MRCC Rijeka zaprimljena je dojava peljarske službe da se tanker ‘BYZANTION’ odmakao od operativne lučke obale u Splitskoj luci, pričemu je došlo do otrgnuća iskrcajne cijevi s obalne strane. Prije samog događaja svi sigurnosni ventili bili su zatvoreni, tako da je u more iz cijevi isvcurilo oko 200 litara preostalog pogonskoga goriva, tip diesel.

Tegljač ‘Rigel’ ubrzo nakon događaja vratio je tanker uz obalu, gdje je osiguran na vezu. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Split, čiji službenici su obavili očevid na poziciji nezgode i kamo su odmah angažirali pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Split, koji su na poziciju angažirali i pomorsku vatrogasnu jedinicu u cilju uklanjanja manjeg onečišćenja.

Kapetan Lučke kapetanije Split, Željko Kuštera nam pojašnjava da scenarij nije dramatičan jer se sve radilo po propisima.

“Brod je imao ventile na kraju i brodu i sva sreća da je na njemu bio iskustan zapovjednik i peljar. Pozvali su pomoć i stigli su momci iz DVD Florijan i CIAM-a, nije bilo istjecanja van postavljene brane. A kako se sve radilo po pravilima, oko broda su preventivno postavljene brane koje nisu propustile naftu.”

Od više Vranjičana sam dobio poziv i poruke u svezi ovog članka i riječi gospodina Željka.

Tužno je i žalosno da postoje ljudi poput njega koji će zbog svoje stolice i guzice ovako lagati i obmanjivati solinsku i širu javnost.

“…oko broda su preventivno postavljene brane koje nisu propustile naftu.”

Svi Vranjičani su svjedoci, a i ja osobno, da je nafta plutala cijelim Vranjičkim zaljevom. Naravno da je bura učinila svoje kao i firma D.V.D Kaštel Gomilica d.o.o. koji su sanirali nastalu štetu u cijelom zaljevu. Nažalost nafte još ima na rubnim dijelovima Vranjičkog zaljeva.

“…i stigli su momci iz DVD Florijan”

Žalosno je što Željko ni ne zna da DVD Florijan ne postoji, naime na mjesto događaja izašla je FIRMA D.V.D Kaštel Gomilica d.o.o. što još jednom potvrđuje laži gospodina Željka.

“…tako da je u more iz cijevi isvcurilo oko 200 litara preostalog pogonskoga goriva, tip diesel.”

INA d.d tvrdi “oko 350 litara goriva.”

U jedno smo sigurni, vladajući Solina a i Lučki kapetan Željko mole Boga za još dodatne bure koja će do kraja rastjerati naftu iz cijelog zaljeva.

POVEZANI ČLANCI:

SKANDAL Skrivaju se detalji ekokatastrofe u Vranjičkom zaljevu

EKOKATASTROFA U VRANJIČKOM ZALJEVU Stigli odgovori policije, firme D.V.D Kaštel Gomilica, INA d.d, a oglasio se i Grad Solin

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u