|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SKANDAL Gradonačelnik Dalibor potrošio 576.000 kuna na troškove reprezentacije

 

Ako je vjerovati gradskom vijećniku Davoru Mikasu i dokazima koje je objavio na svojoj facebook stranici, izgleda da je gradonačelnik Dalibor potrošio 576.909,65 kuna  gradskog novca na tzv. troškove reprezentacije.

Izgleda da Daliboru nije dosta onih 20tak(+-) tisuća kuna što ih redovito prima iz gradskog proračuna pa je za “rast” svog trbuščića “zavukao” još dublje ruku u gradski proračun.

Ako može predsjednica Kolinda trošit “na svježu ribe I. klase čak 199.900 kuna” zašto ne može i naš Dale 576.909 kuna za reprezentaciju u prošloj godini.

Tekst objavljen na facebook stranici Davor Mikas-vijećnik Nezavisne liste birača u Solinu prenosimo u cijelosti;

KAO NA BEČKOM DVORU

S obzirom da je učinio sve kako bi javnost uvjerio da uredno gospodari gradskim novcem bilo je za očekivati kako solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević strogo vodi računa o svakoj gradskoj kuni. Međutim, kada se pojedine proračunske stavke pomnije promotre uočavaju se neki zanimljiviji detalji. Naime, solinska vladajuća vrhuška značajnu svotu novca troši na neobične i sumnjive stvari. Tako je u prošloj proračunskoj godini solinski gradonačelnik sa svojom svitom „prosuo“ 577 000 kuna gradskog novca na tzv. troškove reprezentacije. Za one manje upućene, prema zakonskom određenju, u troškove reprezentacije spadaju troškovi ugošćavanja, darivanja, troškovi za odmor, šport, rekreaciju i razonodu. Ukoliko se malo poigramo brojevima i ovaj iznos podijelimo s brojem radnih dana u godini postaje razvidno kako vladajuća vrhuška u prosjeku troši više od 2200 kuna dnevno na različite gušte i ugošćavanja. Zamislite, 2200 kuna dnevno – iznos prosječne mirovine današnjeg umirovljenika!

Osobni komoditet pojedinih gradskih dužnosnika i galantnost prema različitim „poslovnim partnerima“ nemilosrdno ruše sve obzire i barijere.

Kao na bečkom dvoru!

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u