|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

SAMOIZOLACIJA TERORISTIČKE RUSIJE

 

 

Rusija je u samoizolaciji, odnosno tamo se je svrstala nakon što pet mjeseci svakodnevno vrši terorističke činove u Ukrajini. U Ukrajini se svaki dan događa 9/11, samo uvećan na neku potenciju. Zgražali smo se nad ISIL—ovim bombaškim napadima, a sad se multiplicirano događaju svaki dan u Ukrajini.

Napadom na Ukrajinu podignuta je nova željezna zavjesa

U Ukrajini u koja je toliko isprepletena s Rusijom je teško razlučiti tko je Rus, a tko Ukrajinac. Neki protjerani civili su sami rekli da su Rusi koji su slučajno dobili ukrajinsku putovnicu. Možemo reći da se jednim dijelom odvija auto-etničko čišćenje, ili samocid.

Rusija je podigla novu željeznu zavjesu, izolirala se od Europe i sad se očigledno okreće Aziji. Tamo ih čeka prijateljska Sjeverna Koreja.

Rusija je zemlja u kojoj nitko ne želi živjeti

To je apsolutno nepoželjna zemlja za život. Zemlja u kojoj ti arhaična pohlepna ekipa, korumpirani dinosauri zapeli u Sovjetskom Savezu određuju kako ćeš razmišljati i živjeti. I oni su spremni da te pošalju u smrt za ništa. Cijela zemlja je pod velikom kontrolom uma.

Vidimo na djelu kad politika jedne države uništava ljude u njoj. Kad ono što nazivamo državom ljude izuzme od ikakve perspektive. Ta ekipa dinosaura koji još žive u 70-ima (a od tada se svijet promijenio više nego u posljednjih tisuću godina) ne može organski podnijeti kad se neka od zemalja bivšeg SSSR-a počne okretati Zapadu. A čemu bi se trebali okretati, kamenom dobu u Kremlju?

Tu nemaš previše izbora. Možda se možeš okrenuti orijentalnim vrijednostima i postati štovatelj sjevernokorejske kulture.

Ovaj rat nam je razotkrio Rusiju kao jednu policijsku državu koja je apsolutno neatraktivna za život. I svi koji su unutra pokušat će pobjeći.

S time da u Rusiji nikad nije ni bilo velike razlike, država je uvijek strogo kontrolirala mozgove ljudi.

Možemo kritizirati Zapad zbog dekadentnosti, ali ovo je puno gore. Kad ti državom upravlja paranoični KGB-ovac koji nikad nije izašao iz tog mentalnog sklopa, te posvuda vidi neprijatelje, možeš očekivati život u teškoj represiji.

Za njega je raspad SSSR-a “najveća politička katastrofa 20. stoljeća” – naravno da to vrijedi za njega, ali za ostale zemlje je to možda bilo oslobođenje. Što je dobro za Putina, nije dobro za Ruse. Ni za sve nacije koje ih okružuju.

I zbog svoje kronične paranoje on je izazvao najveću geopolitičku katastrofu 21. stoljeća.

Nemojte braniti Rusiju spominjanjem američkih zločina

Apsurdno je umanjivati ruske zločine spominjanjem američkih zločina.

Najbolji pokazatelj surovosti ruske metode je odnos prema vlastitim ljudima. Njima ubojstvo 50 do sto tisuća mladih Rusa ništa ne znači. Ovo je doslovno kao da su poslali te ljude u najboljoj životnoj dobi na streljanje. Nema razlike. Putin je vlastoručno ubio na desetke tisuća Rusa.

To pokazuje odnos vladajuće mafije prema svojim ljudima, odnosno poreznim obveznicima: spremni su iz izručiti kao žrtvu u ime višeg cilja. Ako treba, spremni su izručiti sve Ruse, oni su ionako samo smetnja. Može ostati samo represivni aparat. Koji će nastaviti štititi mafijašku državu od duhova.

Dijaboličnost Putinova govora

“A za našu zemlju to je u konačnici pitanje života i smrti, pitanje naše povijesne budućnosti kao naroda” – rekao je Putin u svom govoru prezentiranom uoči rata. Za mnoge Ukrajince i Ruse taj rat je pitanje sigurne smrti, bez ikakve mogućnosti izbora.

Za njega je ovaj rat samoobrana, i to je jedini način na koji KGB-ovski um može funkcionirati. Ako je ugrožena tvoja “opstojnost”, imaš pravo uništiti cijeli svijet. Ali čak i kad uništiš cijeli svijet osim Rusije, pronaći ćeš neke nove neprijatelje. Jer se inače gubi smisao tvog postojanja.

“Tko god nas pokuša omesti, ili čak zaprijetiti našoj zemlji, našem narodu, treba znati da će odgovor Rusije biti trenutan i izazvati vam takve posljedice koje niste doživjeli u svojoj povijesti.”

Ali najveća dijaboličnost Putinova govora je u tome da negira postojanje Ukrajine kao države.

“Ukrajina nikad nije imala stabilnu tradiciju stvarne državnosti”, već da je “modernu Ukrajinu u cijelosti stvorila Rusija ili, točnije, boljševička, komunistička Rusija”, i to “na način koji je bio izrazito oštar prema Rusiji – odvajanjem, cijepanjem povijesno ruske zemlje”.

Sve nacije su ionako izmišljene, da li to znači da ih neka nacija koja nije izmišljena – a to su naravno Rusi – treba sravniti sa zemljom?

Hoćemo li vratiti stvari na početne postavke, dok još nije bilo Ukrajine ni Rusije?

Možda je Putin također izmišljena individua.

Ne znam, ali ako pokušaj da obrišeš jednu naciju s lica zemlje jer je to zapravo “izmišljena nacija” nije iskonsko zlo, što onda jest?

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)