|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Salesiana dolazi u Solin!

 

 

 

Pridružite nam se 27. rujna u 18 sati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin na književnoj večeri na kojoj ćemo predstaviti najnoviju knjigu u izdanju Salesiane: ”Što je žena” Matta Walsha i upoznati se s djelovanjem i radom ove nakladničke kuće usmjerene na odgoj djece i mladih.

Knjiga ”Što je žena” nastala je prema istoimenom dokumentarcu u kojem Matt Walsh traga za odgovorom na pitanje o tome što je to žena, a čim je objavljena postala je književna uspješnica u Americi.

Knjiga donosi zapanjujuće činjenice o transrodnoj teoriji i otkriva kako se boriti protiv ideja koje su preplavile naše društvo. O tome će govoriti Mario Milovac, diplomirani teolog i Matija Janeš magistar španjolskoj jezika i književnosti i magistar edukacije filozofije.

Uz razgovor o knjizi, saznat ćete i koja je Salesianina misija i vizija, kako odlučuju koje knjige će objaviti, kako izgleda proces nastanka knjige i zašto se bave odgojem i mladima. U uvodnom dijelu o Salesiani i njenim vrijednostima, govorit će njihova suradnica u marketingu Iris Delić.

O predstavljačima knjige:

Mario Milovac rođen u Splitu. Diplomirao je teologiju s temom iz filozofije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Gimnazijski je profesor vjeronauka i etike, suautor je udžbenika vjeronauka za drugi razred srednjih škola, autor metodičkih preporuka i predavač na županijskim stručnim vijećima. Iz te perspektive piše o promjenama u društvu, idejama i temama koje zaokupljaju generaciju u osjetljivom vremenu odrastanja, učenja i oblikovanja.

Matija Janeš, rođen u Zagrebu, gdje je završio srednju školu te diplomirao na Filozofskom fakultetu kao magistar španjolskoj jezika i književnosti i magistar edukacije filozofije. Španjolski jezik usavršavao je na Sveučilištu u Querétaru, u Meksiku, te je proveo semestar na Sveučilištu Pontificia Católica de Chile, u Santiagu de Chile. Nekoliko je godina predavao književne i jezične kolegije na studiju Španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik. Radio je kao urednik u više izdavačkih kuća, a od 2022. urednik je u Salesiani.
mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL