|  | 

Sport

RUKOMET: ŽRK Petason-Vranjic uvjerljivo najbolji na drugoligaškom Jugu

 

Vranjičanke četvrti put izborile elitni razredu

Rukometašice Petason-Vranjica su osvojile naslov prvakinja Druge HRL jug i tako izborile po četvrti put ulazak u hrvatski elitni rukometni razred i to s igračkim kadrom poniklim na parketu GSD na Bilankuši i na betonskom igralištu SC Meterize. Pod vodstvom predsjednika kluba Željka Ljubičića, tajnik Ante Božić, te trenerice Anite Božić uvjerljivo su ostvarile rezultat bez poraza. Dva kola prije kraja prvenstva su i teoretski osigurale naslov jedinim neriješenim rezultatom protiv jedinih suparnica Marine Kaštela u Kaštel Sučurcu (23:23).

Uz ne baš veliku razliku sredstava djevojke s Bilankuše bez dvojbe treba pratiti, jer u suprotnom, koja je poruka!

– Čekamo zeleno svijetlo, odnosno službenu potporu glavnog sponzora i Grada Solina, za igranje u 1.HRL. U pregovorima smo s sponzorom dali će stati iza nas kako treba, jer ako se ne snađemo nećemo igrati prvu ligu. Planiramo se osnažiti i s nekoliko naših igračica jer ne bi željeli plesati samo jednu sezonu. Nastup moramo potvrditi do kraja lipnja – rekao je Željko Ljubičić, predsjednik kluba.

– Mlađe kadetkinje su otišle na državno prvenstvo, koje se održava u Umagu gdje branimo prvo mjesto. S obzirom da nam nedostaje najbolja igračica Anđela Maloća teško je očekivati ponavljane prošlogodišnjeg uspjeha. Djevojčice 2004. su treće u županijskoj ligi a 2005. druge. Sve u svemu zadovoljni smo s rezultatima a čak i više nego li smo se nadali – rekao je Ante Božić, tajnik kluba i trener mlađih uzrasta.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.