|  |  | 

Sport Sport

RUKOMET – 2.HRL JUG: Treniranje i natjecanje samo za momčad U17!

 

 

SOLIN – Nakon sedmog kola Druge HNL jug, je natjecanje prekinuto zbog pandemije COVID-a. Seniorska momčad Solina pod vodstvom trenera Jakše Bužančića nakon sedmog kola zauzimamo drugo mjesto na tablici sa osvojenih 11 bodova, odnosno bodom manje od vodećeg RK Kamička iz Sinja, a sa dva boda više od trećeplasirane ekipe Korčule.

U rukometnom klubu Solin trenutno se radi smanjenim intenzitetom, budući je zbog epidemioloških mjera, od strane Stožera, dozvoljeno treniranje i održavanje natjecanja samo momčadi U-17.

– Ponovit ćemo još jednom kako ne vidimo smisao u činjenici da je samo jednoj generaciji dozvoljeno treniranje i održavanje natjecanja, dok su svi ostali rukometaši na prisilnom odmoru, prepušteni ulici i igračima konzolama, te je vrlo upitno koliki broj njih će se po završetku pandemije COVID-19, uopće vratiti na rukometne terene. Ali to neka ide na dušu onima koji su donijeli takve nerazumne i nelogične odluke, a da pritom uopće nisu konzultirali klubove i ljude, koji u tim klubovima stručno i odgovorno obavljaju svoje poslove – rekao je Davor Ćićerić, predsjednik RK Solin.

Što se tiče naše momčadi U-17, oni su započeli sa pripremama u ponedjeljak, 4. siječnja 2021., pod vodstvom trenera Mirka Alduka. Božićne i novogodišnje blagdane proveli su na drugom mjestu Prve HRL jug U17, odmah iza mladića iz RK Balić – Metličić.

– Prije odlaska na blagdane odradili smo derbi utakmicu protiv vršnjaka iz RK Split u kojoj smo bili bolji i pobijedili, rezultatom 20:19. Nastavak natjecanja slijedi 23. ili 24. siječnja kad su na rasporedu dvije utakmice i to derbi protiv vršnjaka splitskog kluba Balić Metličić i Trogira – rekao je Davor Ćićerić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.