|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

RUKOMET – 2.HRL JUG – RK SOLIN: Predsjednik Davor Čićerić zadovoljan sezonom

 

 

 

SOLIN – Rukometaši drugoligaša Solina, pod vodstvom trenera Mirka Alduka, završili su sezonu na trećem mjestu. Moramo spomenuti kako su na startu drugog dijela prvenstva zabilježili dva poraza, a nakon toga devet pobjeda u preostalih devet odigranih prvenstvenih utakmica. Zaista izvrstan rezultatski niz!

– Smatramo kako je sazrela situacija da se u idućem prvenstvu krene na osvajanje prvenstva i plasman u Prvu HRL jug – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić, te je zadovoljno izdiktirao rezultate mladih solinskih rukometnih nada.

– U-17, pod vodstvom trenera Jakše Bužančića, završili sezonu na trećem mjestu i plasirali se na završnicu Prvenstva Hrvatske, koja će se odigrati u Poreču od 24. do 28. svibnja 2023.

Ponosno ističemo kako je naš igrač Mario Vrgoč nositelj zlatne medalje, osvojene sa kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Prvenstvu Mediterana održanom u Tunisu, pobijedivši u finalu naše stalne rivale, reprezentaciju Francuske.

– U-15 i U-13, pod vodstvom trenera Josipa Tukića i Andrije Jajića, još uvijek imaju prvenstvene obveze, ali ne mogu ostvariti plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske, a nadamo se da ćemo to dogodine uspjeti!

– U-11, pod vodstvom trenera Deana Perčina, trenutno zauzimaju treće mjesto u svom natjecanju, ali već od ranije su osigurali nastup na završnici Prvenstva Hrvatske, koje se odigrava u Poreču od 9. do 12. lipnja 2023.

– Po završetku ovih natjecanja, od kraja lipnja, uslijedit će kratka ljetna stanka, a onda od kolovoza krećemo u nove sportske izazove, koji će nam, nadamo se, donijeti još puno radosti i sportskih uspjeha – rekao je predsjednik Davor Ćićerić.

Zlatni Solinjani Mario Vrgoč i Marko Grubišić na Mediteranskim igrama

Dvojica Solinjana, članovi kadetske reprezentacije Hrvatske, igrači generacije 2006. i 2007. godište, Marko Grubišić (PPD Zagreb) i Mario Vrgoč (RK Solin), okitili su se zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama u Tunisu. Kadetska reprezentacija Hrvatske je osvojila zlato, u finalu su slavili protiv Francuza, 39:32! I tako najavili početak jake velike generacije.

Mario Vrgoč, lijevi vanjski RK Solin, pravi proizvod je solinskoga kluba. Ima nevjerojatno snažan, a u obrani je neprelazan. Marko Grubišić je danas desni vanjski igrač PPD Zagreb. Pred njima je velika karijera – Službeni je komentar HRS-a!

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.