|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

RENATO, SLJEDEĆI IZBORI ĆE PRESUDITI ALI NE U KORIST HDZ-a

 

Foto: Solin Live/arhiva

Renato Prkić “Inkubator” nije poslovao u minusu, a da li se moglo bolje na tom polju to će prosuditi sljedeći lokalni izbori.

Gospodin Renato Prkić, Alfa i Omega solinskog HDZ-a, predsjednik gradskog vijeća Solina, odgovorio je što misli je li Inkubator mogao bolje, riječima, da će se to vidjeti na izborima.

Vladajući u Solinu uglavnom imaju samo jedan argument s kojim uvijek počinju i završavaju svaku raspravu. Kad god se bilo kome od njih postavi iti malo škakljivo pitanje, a takvih je puno oni se ne trude odgovoriti ili dati kontraargument nego samo kažu ‘vidjet ćemo sve na izborima’.

Dakle, izbori i osvojeni mandati daju im za pravo da se ponašaju kako hoće i da na tako bezobrazan i bahat način odgovaraju vijećnicima.

Pa moram priznat da imaju i pravo. Ako su građani zadovoljni kako se vodi grad neka nastave glasati za vladajuće ili nek ne izlaze. Jer i svojim neizlaženjem pomažu da vladajući ostanu na vlasti jer onda izbore odlučuje stranačka mašinerija.

Tako da slažem se. Izbori će sve potvrditi. Dosad su uvijek potvrđivali.

 

IZ SLOBODNE DALMACIJE

Gradsko vijeće Solina na svojoj je posljednjoj sjednici u utorak donijelo odluku o gašenju trgovačkog društva “Inkubator” Solin d.o.o. Naime, kako je navedeno, prošle godine je Gradsko vijeće donijelo izmjene i dopune Odluke o ustrojstvu Gradske uprave kojom se osniva novi Upravni odjel za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove.

Svrha ove izmjene je obavljanje poslova koji se odnose na poticanje malog i srednjeg poduzetništva, osnivanje tvrtki i OPG-ova, praćenje natječaja za dodjelu financijskih sredstava iz EU fondova namijenjenih upravo poticanju gospodarstva na području Grada Solina.

Budući da sada ove poslove obavlja Upravni odjel držimo da nema potrebe da te poslove obavlja i “Inkubator”, naveo u pojašnjenju pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Ante Ljubičić.

Ovakvim obrazloženjem nije bio zadovoljan nitko od oporbenih vijećnika koji su kroz protekle sjednice redovito imali primjedbe na rad te gradske tvrtke. Vijećnici Nezavisne liste mladih (NLM), nezavisni vijećnici s liste grupe birača nositelja Davora Mikasa, Mario Jaman iz SDP-a, redom su se javljali za riječ izrazivši svoje negodovanje što se “Inkubator” gasi jer bi, kako smatraju, on svakako trebao postojati i biti svojevrstan poticaj poduzetničkog duha i razvoja Grada Solina.

– Nismo za gašenje ‘Inkubatora’, naše su prozivke uvijek bile upućene na rad njegova direktora. ‘Inkubator’ nije loše koncipiran, on je loše vođen, Grad je na vodeće mjesto trebao samo imenovati čovjeka koji će kvalitetno raditi svoj posao, koji će biti kompetentan za to mjesto – kazao je Vedran Duvnjak iz Nezavisne liste mladih.

– To je nešto što Gradu treba. Treba samo novu organizaciju i kvalitetne ljude – dodao je i Mikas.

Na rad inkubatora kroz proteklih 4,5 godina utrošeno je oko dva milijuna kuna, što se napravilo s tim sredstvima upitali su Mikas i kolega Niko Režić te Goran Milavić (NLM).

Predsjednik solinskog Gradskog vijeća Renato Prkić je na to kazao kako “Inkubator” nije poslovao u minusu, a da li se moglo bolje na tom polju to će prosuditi sljedeći lokalni izbori.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u