|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

PRVI DOZNAJEMO! Veliki broj zaraženih u gradskoj upravi Grada Solina

 

PRVI DOZNAJEMO

Prvog rujna, objavili smo vijest sa službene web stranice grada Solina OBAVIJEST STRANKAMA O RADU GRADSKE UPRAVE

u kojoj gradonačelnik Dalibor piše;

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze koronavirusom Covid – 19, rad gradske uprave Grada Solina od 2. rujna 2020. godine organizira se na sljedeći način:

– rad službenika i namještenika organizira se u smjenama od 7.00 do 13.00 i od 13.30 do 19.30 sati

– stranke mogu komunicirati sa službenicima telefonom ili elektroničkom poštom

– blagajna i protokol ne rade do daljnjeg (sve dok se ne poboljša epidemiološka situacija), a pošta se može dostavljati isključivo preko poštanskog ureda

Nažalost u tekstu se ne navodi da se radno vrijeme mijenja zbog velikog broja zaraženih iz same gradske uprave, već Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze koronavirusom Covid – 19.

Pitanje je zašto gradonačelnik Dalibor ovaj podatak skriva od javnosti? Naš pouzdani izvor tvrdi da je promjena radnog vremena upravo zbog velikog broja zaraženih iz same gradske uprave.

Rođendansko slavlje jednog od zaposlenika pokrenulo je lavinu zaraze covid 19. – tvrdi drugi izvor

Upitali smo i gradonačelnika Dalibora zašto nije obavijestio javnost o ovom događaju, poruku je pročitao i nije odgovorio. 🙁

 

STIGAO ODGOVOR DALIBORA

U Gradskoj upravi u ovom trenutku ima samo jedna osoba kojoj je potvrđen virus COVID-19. Troje zaposlenika ima blage simptome, nalik prehladi, i oni tek čekaju testiranje. Svi kontakti sluzbenika kojemu je potvrđen virus su po preporuci epidemiologa u samoizolaciji. Svi uredi Gradske uprave su po saznanju da je jedan službenik pozitivan odmah dezinficirani. Razlog zbog kojeg sam(smo) uveli novi i drugačiji režim rada Gradske uprave je izrazito pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj županiji pa tako i u gradu Solinu. Novim režimom rada gradske uprave želja je zastititi zdravlje građana koji dolaze u gradsku upravu, kao i zaštita zdravlja samih zaposlenika. To je jedina i praba istina, a ostale “insajderske” informacije ne želim komentirat.

NAPOMENA

Prvu informaciju o zaraženima iz gradske uprave dobili smo od jednog zaposlenika, a istu nam je telefonski potrvdio i šef Stožera Grada Solina, dogradonačelnik Bečko.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u