|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

PROMOCIJA ‘DVA LICA ISTOGA MORA’ DVA LICA NAŠE SLAVICE

 

Da  i  zmsko tmurno večernje vrime može bit’ začinjeno lipotom druženja u našem Solinu nije slučajnost, a kad se predstavlja novi libar sjajne pjesnikinje Slavice Čilaš, onda znaš da nećeš falit ako  svidočiš.

A bila je to sjajna večer u Domu kulture „Zvonimir“ gdje su poete došli na svoj trenutak spoznaje što nam to profesorica ima novoga za predstaviti.

I došli smo, spoznavši kako nije bilo uzaludno čekanje ove zbirke, jer zavirivši među korice čovik se zapita otkud toliki talent u lipoti pjesničkog izražaja. Savršenstvo širine u kratkoći. Poruke koje ne daju mira dok  sve pojmljivo ne pozoblješ da bi sa „ljubomorom“ odložija libar na dohvat ruku jer si znatiželjan, i znaš, da ćeš često povirit u to bogatstvo, tražeći motiv da razmisliš.

A Slavica je tu „istresla“ cilu sebe. Nije to ono isto lice kojeg često susrećeš u našem gradu, gdje trči za obvezama, kad stane i zadivi lakoćom prijateljskog čavrljanja. U libru je poklonjeno drugo lice koje se nudi u sasvim drugačijem odnosom, gdje ona poruku šalje o momentima, i motivima, koje u žurbi ne vidimo, ne osjećamo, zaobilazimu.

Savršenstva su u posebnima, odabranima, a naša Slavica je dugo godina „tkala“ ovo štivo, nadamo se da će skratiti rok i nanovo nas zavezati sa nečim novim jer ona je stvorena za novo, toliko željne na tlu poezije.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.