|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Program Mjeseca hrvatske knjige u solinskoj Knjižnici

 

Program Mjeseca hrvatske knjige u solinskoj Knjižnici

Mjesec hrvatske knjige koji se od 15. listopada do 15. studenog obilježava u knjižnicama diljem Hrvatske ove se godine održava  pod imenom „Razlistaj se“. Gradska knjižnica Solin većinu će aktivnosti u sklopu ove manifestacije provoditi virtualno. Virtualni sadržaji biti će dostupni za pregled na mrežnoj stranici Knjižnice, na Facebooku te na YouTube kanalu Knjižnice.  Među zanimljivije svakako spada Virtualna radionica zdrave prehrane i vježbanja za djecu do 15 godina, ali traba naglasiti kako je radionica zapravo korisna svim uzrastima.

Bit će tu i nekoliko kreativnih radionica, pričaonica i sličnih sadržaja za najmlađe kao što su „Izradimo stablo jabuke“, „Pile i zrno pšenice“ i slično.

Za one malo starije knjižničari su pripremili virtualne izložbe knjiga, jedna izložba odnosi se na najčitanije naslove, druga obuhvaća ekološke teme, a treća putopisne knjige. Bit će tu i nekoliko zanimljivih predavanja i filmova na temu ekologije pa će tako u virtualnom svijetu solinske Knjižnice svoje mjesto pronaći i edukativni amaterski video uradak pod imenom „Pčelar među knjigama – knjižničar među pčelama“.

Ono što neće biti virtualno su već tradicionalni besplatni upis u Knjižnicu učenika prvih razreda osnovnih škola, kao i besplatni upis umirovljenika. Ono što također neće biti virtualno je brojnim zaboravnim korisnicima Knjižnice možda i najzanimljivije, a to je Tjedan besplatnog vraćanja knjižnične građe, akcija će se odvijati u tjednu od 9. do 14. studenog.

Izložba Lili Gluić

Da ipak sve ne bude virtualno, jedan će sadržaj biti dostupan i u samoj Knjižnici. Radi se o izložbi slika u Teatrinu GK Solin autorice Lili Gluić. Zbog cjelokupne situacije neće biti upriličeno svečano otvaranje izložbe, ali će svi zainteresirani izložbu pod imenom „U teška vremena …. treba imati noge za plesanje!“  moći razgledati svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 20:00 sati (Knjižnica je zbog dezinfekcije zatvorena od 14:00 do 15:00h)te subotom od 08:00 do 13:00h. Izložba će biti postavljena u periodu od 15. listopada do 15. studenog.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL