|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

PROFIL MODERNOG HITLERA

 

Eto što nam je napravio Boris Jelcin. Zbog njegovog izbora nasljednika plaćamo visoku cijenu. I to doslovno. Izručio nam je Hitlera 2.0.

Tadašnji “Zapad” je podijelio Čehoslovačku, uvjeren da će tako umiriti Hitlera. Sada mogu napraviti istu grešku ako slučajno pristanu na podjelu Ukrajine. Povijest bi se opet mogla ponoviti.

Sad vidimo što se događa kad je tolika količina moći koncentrirana u rukama jednog čovjeka.

Koji ne mora biti posebno inteligentan, ni sposoban. I nije posebno inteligentan ni pametan, samo ima apsolutnu moć. Ograničeni policajac koji je došao do enormne količine vlasti.

On može biti obični policijski prevarant koji zna voditi samo policijsku državu, što i jest. A to je dovoljno  da uzdrma cijeli svijet.

KGBovska udbaška struktura

Vodi jednu policijska državu koja drži 150 milijuna ljudi kao taoce. Odnosno, taoci su svi koji nisu dio represivnog aparata. Rusija je jedan veliki zatvor mišljenja, jedan ogroman koncentracijski logor. Ili jedna velika tajna služba.

Ali zbog toga mora patiti cijeli svijet. Zemlje trećeg svijeta gladuju jer im je blokirao žitarice u Crnom moru. Europa još ne gladuje, ali bitno se smanjuje kupovna moć.

Njega nije briga ni za Ruse, a pogotovo za Afrikance do kojih neće stići te žitarice. A najmanje ga zanimaju ukrajinska djeca. Zapravo ništa ga ne zanima izvan Rusije, a točnije ni Rusi ga ne zanimaju, jer uopće ne pokazuje da mu je stalo kako žive. Zanima ga samo on sam, cijeli svijet može proprasti.

Nema ništa gore od kompleksaša koji ima moć, a sad imamo jednog paranoika na vrhu države.

Za razliku od ozloglašene Amerike, kojoj napade na države određuje deep state, ovdje imamo jednog čovjeka koji određuje tko će živjeti, a tko biti pogubljen.

Govorili su za njega da je “državnik”. Možda je “vratio ugled Rusiji u svijetu” nakon devedesetih, ali što ti to koristi kad ti trećina stanovništva nema sanitarni čvor? Tko živi od tog “ugleda”? Siromašni Rusi u Sibiru?

Najveći dokaz koliko mu je stalo do svog stanovništva je to da je zemlja s tolikim prirodnim bogatstvima toliko siromašna.

On ne brine za Rusiju ni Ruse. Brine samo utoliko što želi da mu je represivni aparat dovoljno nepropusan da se nitko ne pobuni protiv njega. Ako je Rusija ikakva velesila, to je velesila straha.

U tome je genijalan, stvaranju represivnog aparata koji mu je apsolutno potčinjen.

Osim što je fokusiran na kontrolu vlastitog represivnog aparata, jednako je opsjednut za susjedne zemlje za koje je uvjeren da pripadaju Rusiji.

Ne podnosi ako te zemlje slučajno pogledaju prema Zapadu.

Građani Moldavije ili Ukrajine ne smiju ni slučajno poželjeti zapadne vrijednosti. Zašto, je im Rusija može ponuditi vrijednosti strahovlade?

Zapad je možda licemjeran. Šalju Ukrajini oružje, a glavnom svjetskom policajcu je u interesu da rat potraje.

Ali gore od zapadnog licemjera je samo rusko licemjerje.

Njihovi oligarsi čuvaju rusko bogatstvo na Zapadu, a bogata djeca ruskih domoljuba idu u zapadne škole.

Ima li nešto podmuklije od filtracijskih logora u kojima pitaju zarobljene Ukrajince kad je Putinov rođendan, i na temelju toga ih filtriraju?

Sad će se netko pitati, je li ta priča s filtracijskim logorima zapadna propaganda?

Gora od zapadne propagande je samo ruska propaganda.

Kim Jong Un je ljubomoran, Putin ga želi nadmašiti u razini propagande. A oboje su nadmašili Orvella.

Rusija je jedna ogromna zemlja laži. Laže se svima, prvenstveno svom stanovništvu, a tek onda svima drugima.

Čak is a svojom korumpiranom vojskom, sovjetskom artiljerijom i nemotiviranim vojnicima, Putin je iskonsko zlo i stvarna prijetnja čovječanstvu. Jer ima te bojeve glave s kojima može ucjenjivati cijeli svijet.

Drži cijelu planetu kao taoce.

Najveći razlog za zabrinutost je što iz njegovog profila možemo očitati da je spreman ići do kraja. Ovo je igra na sve ili ništa. Ili nešto što može proglasiti pobjedu, ili nuklearna bomba.

Nismo zaboraviti na Siriju, Libiju ni Irak. Ali spominjati američke invazije samo je pokušaj da se umanji dijabolična ruska agresija na Ukrajinu. To je opasan narativ pokušaja eufemiziranja ruskog ubijanja razoružanih civila (sa vezanim rukama). Američki zločini su američki, ruski su ruski. Sad pričamo o ruskim zločinima koji ne mogu biti opravdani zločinima druge velesile. Rezultat njihovih zločina je isti: brutalno pogubljena ukrajinska i iračka djeca.

Crna trijada: narcisoidnost, makijavelizam i psihopatija

Za objasniti narcisoidnost dovoljno je reći da mu nije dovoljno biti predsjednik, već se titula mijenja u Vladar. Iako, nakon 20 godina vladanja i stvaranja vlastite stvarnosti, lako je otkačiti se od realnosti. I stvoriti novu realnost u kojoj si ti apsolutni vladar najveće zemlje svijeta, a sve ostale države potčinjene su tvojoj zemlji.

Makijavelizam: “…državi i vladaru je svaki čin dopušten, moralan ili nemoralan, ako služi za dobrobit države.

Makijavelizam je postao pojam koji obilježava politiku sile primijenjenu na održanje vlasti i sinonim za podmuklu, obmanjujuću i nasilnu politiku. Označava bezobzirno djelovanje, kako u politici, tako i na svakom drugom području života. (Wikipedija)

Princip makijavelizma je osobito opasan jer predstavlja osobit presedan: ako Rusiji ovo prođe, primjena sile, agresije i destrukcije bit će legitiman način za ostvariti ciljeve nekog diktatora.

Psihopatija? To je valjda raste s pozicijom moći, apsolutno ga ne zanima broj poginulih mladih Rusa u Njegovom ratu. Ako ga ne zanimaju poginuli Rusi, zašto bi ga zanimao itko drugi?

Dakle, narcisoidnost, makijavelizam i psihopatija, ili samo geopolitika?

Ovo je trenutak kad geopolitika postaje iskonsko zlo.

Virusi nisu svjesni da će biti živi zakopani, zajedno sa tijelom kojeg su zarazili.

(O psihopatima)

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)