|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Prioriteti Solina – Zog za balote ili dječja igrališta?

 

Foto: Solin Live

Grad Solin prijatelj djece ili prijatelj balotaša?

Drago mi je da gradski oci misle na sve dobne skupine u Solinu, ali me čude, čemu one table na ulazima u grad – “Grad prijatelj djece”. Nikada to nismo bili, barem ne zadnjih 27 godina. Grad ne ulaže u djecu i njihov razvoj, prioriteti su glasači i njihova zanimacija karte i balote.

Svaki zog u našem Solinu za razliku od ostalih sela i gradova lijepe naše, financiraju porezni obveznici i to od 50.000 do preko 100.000 kuna po jednom igralištu.

Zašto taj novac grad ne uloži u dječija igrališta ili neko sportsko igralište?

Razlog je jednostavan, djeca nikad neće biti glasačka mašinerija stoga nisu vrijedni gradskim ocima, predugo im je čekati nekog da napuni 18 godina, i zato oni novac ulažu u one koji to mogu, u one kojima balote i karte predstavljaju sve u životu.

Poznato je da se ta igrališta nakon određenog vremena “privatiziraju”, netko blizak vladajućima sagradi malu kućicu koju s vremena na vrijeme nadograđuje. On postaje alfa i omega tog igrališta, organizira turnire, prodaje iće i piće na crno i sve pod krinkom vladajućih koji mu ne šalju inspekcije, a zašto i bi kada Gradska tri kralja i saborski padre redovito valjaju balote, ali dalje od pogleda javnosti, u Mravincima.

U današnje vrijeme igra zvana balote je postao sport kao svaki drugi, a zogovi za balote sportska igrališta kojih u Solinu ima više nego svi ostali sportovi svojih igrališta zajedno.

Pitam se:

Zašto balotaši imaju privilegiju naspram ostalih sportaša u gradu?

Zašto svaki kvart u Solinu mora imati jedan zog za balote?

Zašto svaki kvart nema po jedno dječje igralište, nogometno, košarkaško…?

Balotaši će bacit bulu i reć da se dica više bave mobitelom nego sportom, ja tvrdim suprotno i pitam kako gradske oce tako i balotaše.

Šta ste napravili za djecu u Solinu zadnjih 27 godina?

Ništa, osim šta ste igralište koje smo imali u centru pretvorili u parking, igralište u Ninčevićima uništili i tko zna kada ćete napraviti novo, Meterize ste privatizirali kroz jednu od solinskih udruga…itd…

U drugim gradovima balotaška igrališta rade privatnici svojim novcem, na svom imanju, ali netko pametan iz gradske vlasti a u ime poreznih obveznika grade balotaška igrališta našim novcem i na gradskom zemljištu.

Svjedoci ste i peticije 51-og stanovnika Ninčevića koji će uskoro dobiti još jedan zog za balote od novca poreznih obveznika. Vama i onima koji su odobrili vašu peticiju kažem, sami financirajte svoj zog za balote, a novac poreznih obveznika ostavite za dječja igrališta. Ipak djeca su mala i ne znaju šta je peticija, a i da hoće po sili zakona ne mogu je potpisati jer nemaju osobnu iskaznicu.

 

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u