|  | 

Crna kronika

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST Teško ubojstvo 92-godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju 87-godišnjakinje

 

Policijski službenici policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji se sumnjiči za kaznena djela nad bračnim parom, i to teško ubojstvo 92-godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju 87-godišnjakinje.

Naime, nakon što je 24. siječnja nešto prije 19.00 sati zaprimljena dojava o pronalasku mrtve muške osobe i teško ozlijeđene ženske osobe u stanu, u Solinu, u ulici Stjepana Radića, policijski službenici su dolaskom utvrdili elemente kaznenog djela i odmah osigurali mjesto događaja te poduzeli potrebne hitne radnje radi pronalaženja počinitelja i tragova. Nedugo potom u prostorije policije doveden je mlađi muškarac, dok su očevid na mjestu događaja obavili policijski istražitelji, te Zamjenik ŽDO-a i vještak sudske medicine.

U sklopu kriminalističko tehničkih radnji obavljen je očevid na ozlijeđenoj 87-godišnjakinji, te na svim mjestima gdje su se pronalazili tragovi povezani sa mjestom izvršenja, kao i sa dovedenim muškarcem.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnjak se sumnjiči kako je 24. siječnja u 18.20 sati došao na vrata stana 92-godišnjaka i 87-godišnjakinje, tražeći od njih prehrambeni artikl da bih ih potom iznenada počeo udarati tupo-tvrdim, kao i oštrim predmetom nanijevši muškarcu više udaraca po glavi i tijelu od kojih je preminuo, dok je ženi, također zadao više udaraca i nanio joj teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je hospitalizirana u bolnici. Potom je otuđio nakit, novac i druge predmete iz stana.

Jučer je osumnjičeni 24-godišnjak doveden u pritvorsku policijsku jedinicu zbog osnova sumnje da je na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja, počinio kaznena djela teškog ubojstva (čl.111. KZ-a) i pokušaja teškog ubojstva (čl.111. u svezi čl.34. KZ-a) na štetu 92-godišnjaka i 87-godišnjakinje.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u