|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

PRIJAM USPJEŠNIH SPORTAŠA SOLINA: Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević ponosan na svoje sportaše na početku 2022.

 

Foto: Jakov Teklić

Nagrađeni nositelji svjetskih, europskih i državnih odličja

Veliki uspjeh NK Solin i učenika OŠ Kralj Zvonimir

SOLIN – Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i njegov zamjenik Ivica Rakušić upriličili su prijem 14. lipnja 2022. u Gradskoj vijećnici za solinske sportašice i sportaše, koji su u proteklih nekoliko mjeseci ostvarili iznimne rezultate na domaćim, europskim i svjetskim sportskim borilištima. Zbog velikog broja sportaša upriličena su dva prijema, prvi za pojedince, a drugi za klubove i mlade sportaše iz OŠ Kralja Zvonimira, koji su ostvarili uspjeh na Državnom prvenstvu u mini nogometu.

Prvom prijemu bili su Luka Plantić, član Boksačkog kluba Salona, koji je na Europskom prvenstvu u Armeniji osvojio brončanu medalju i Josip Sikavica, član Streljačkog društva Dalmacijacement, koji je kao član hrvatske reprezentacije na Svjetskom kupu u Bakuu dao ogroman doprinos osvajanju dvaju odličja, zlatnom u malokalibarskoj pušci i brončanom u zračnoj pušci. Luku Plantića je ovom prilikom pratio trener Tomislav Bašić dok su uz Josipa Sikavicu bili trener Siniša Vitez i član UO kluba Ivo Mucalo. Primljen je i Solinjanin Stipe Biuk, nogometaš Hajduka koji je krajem veljače trebao primiti posebno priznanje Sportske zajednice, ali je zbog obveza bio spriječen. Stipe je prve nogometne korake napravio kao petogodišnjak uz Jadro pod paskom prvog trenera Branka Andabaka, a potom je kao pionir prešao na Poljud!

Prijemu zbog obveza nisu mogli nazočiti kickbokser Antonio Plazibat i članica Judo kluba Solin Ana Viktorija Puljiz, zbog pripremnih obveza izvan Solina. Plazibat je najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih kickboksera, koji je sredinom svibnja nokautom u trećoj rundi protiv Marokanca Tarika Khbabeza potvrdio izvrsnu formu i potvrdio ulogu prvog izazivača za svjetsku titulu u teškoj kategoriji, dok se Ana Viktorija Puljiz nakon niza uspjeha u juniorskoj kategoriji na nedavno održanom EP u Bugarskoj okitila broncom u kategoriji seniorki.

Na drugom prijemu bili su predstavnici Gradskog šahovskog kluba Solin-Cemex, koji je po 10. put osvojio Šahovski kup Hrvatske. Klub su ovom prilikom predstavljali predsjednik Rade Protić, član uprave i klupska legenda Josip Barać, član uprave Goran Miličević i šahovski majstor Ivica Armanda. Bili su tu i predstavnici Nogometnog kluba Solin ovogodišnjeg pobjednika Kupa Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Osim toga NK Solin je zahvaljujući dobrim rezultatima osigurao ostanak u drugom stupnju natjecanja, koje će se u narednoj sezoni odvijati pod novim nazivom 1.NL. U ime kluba na prijemu su bili predsjednik Miroslav Delić, pomoćni trener Zoran Roglić, kapetan Matej Tomić, te zamjenici kapetana Šime Puljić i Duje Ninčević. Na popisu uspješnih klubova posebno mjesto zauzima Streljačko društvo Dalmacijacement, a priznanje za iznimna postignuća kluba primio je direktor i trener Siniša Vitez, dugogodišnji izbornik hrvatskih streljačkih reprezentacija koji je do sada sudjelovao na čak pet olimpijskih igara, a već je osigurao odlazak na sljedeće u Parizu.

Među vrhunskim sportašima i klubovima našli su se ovom prilikom i učenici OŠ Kralja Zvonimira koji su sa svojim profesorom tjelesne kulture Josipom Latinčićem osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu za dječake 5. i 6. razreda u mini nogometu. Uručujući prigodne poklone uspješnim mladim sportašima gradonačelnik je među ostalim istaknuo kako je teško nabrojiti sve rezultate koje postižu.

– Ono što im je svima zajedničko su ljubav prema sportu i talent te uporan i naporan rad i treniranje. Uistinu je bogat grad koji ima ovakvu mladost – s ponosom je poručio gradonačelnik koji je i sam ovom prilikom primio priznanje za izvrstan nastup na nedavno održanom Europskom nogometnom prvenstvo gradonačelnika u Slovačkoj. Radilo se o iznenađenju kojeg mu je priredio dugogodišnji sportski djelatnik i novinar Miro Podrug.

Priredio: M. Podrug (fotografije: Jakov Teklić/

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.