|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

PRIJAM SPORTAŠA: Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević primio državne prvake i uspješne na međunarodnoj sceni! 

 


Solin, sportaši kod gradonačelnika, 16.11.2022.
Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je primio državne prvake, SK Voljak, GSK Solin-Cemex, Zdravka Jadrijeva i Solinske mažoretkinje
Snimio: Miro Podrug

Nagrade šahistima, strijelcima, mažoretkinjama, maratoncu i judašici

SOLIN – Gradonačelnik Dalibor Ninčević upriličio je prijem za uspješne solinske sportaše, državne prvake i nositelje međunarodnih medalja, Solinske mažoretkinje, ultramaratonca Zdravka Jadrijeva, te članove Streljačkog kluba Voljak i Gradskog šahovskog kluba Solin – Cemex, koji su nedavno polučili iznimne rezultate na različitim natjecanjima.

– Ponosan sam što mogu, po tko zna koji put, primiti uspješne solinske sportaše i klubove te im čestitati na iznimnom uspjehu. Čestitke svima vama koji na najljepši način predstavljate naš Solin, te judašici viceprvakinji svijeta Lari Cvjetko, koja nije mogla biti s nama – rekao je gradonačelnik Dalibor Ninčević, koji je ovom prigodom klubovima i trenerima uručio simbolične novčane nagrade.

 

GŠK Solin-Cemex u svojoj bogatoj riznici trofeja ima devet osvojenih titula prvaka Hrvatske i deset kupova RH. Ove godine su osvojili dvostruku krunu.

SK Voljak je na PH u Osijeku, po 17. put potvrdio titulu ekipnog prvaka države. U pojedinačnoj konkurenciji Damir Katić je zauzeo treće Pavao Granić 4. i Marko Škarica 6. mjesto.

Na ultramaratonskoj utrci u trčanju na 6 sati održanoj u subotu u Zagrebu stanovnik Solina Zdravko Jadrijev, ultramaratonac splitskog Maraton kluba Marjan, postavio je novi hrvatski rekord. Istrčao je ukupno 80,5 km za šest sati. Ove godine na EP u trčanju na 24 sata u Veroni postavio novi hrvatski rekord, koji sad iznosi 255,478 km.

Solinske mažoretkinje, pod paskom Doroteje Jurić, predstavljale su boje hrvatske reprezentacije na Europskom natjecanju u mažoret plesu u Lignanu u Italiji na kojem je sudjelovalo ukupno 14 zemalja, i ostvarile su druga mjesta u kategorijama Baton flag i Traditional pom. Imale su čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju i zatvaranju ovih igara. A prije toga na PH u Požegi osvojile su dva zlata!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.