|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “USIDRENO VRIME”

 

U Domu Zvonimir upriličit će se promocija nove knjige „USIDRENO VRIME“, autora Ante Tešija, 01.09. u 20 sati, galerija.

Upitali smo Antu da nam u kratkim crtama predstavi svoje novo djelo.

Pa radi se o mojoj petoj knjizi. Nakon zbirke poezije „ Iz dubine duše“, autobiografskih priča iz djetinjstva, „Život pod Svilajom“, zbirke priča, „Dođi trišnje su sazrijale“ i romana „Dernek“, na red je pristigla zbirka poezije koju sam pisao pa skoro petnaest godina. Radi se o 150 pjesama, nastalih u razdoblju života, točnije starenja, gdje prevladavaju silne uspomene opiturane nostalgijon. Zapravo, kroz njih je ispričan jedan dil mog života, kroz različite vidove izražavanja, a karakteristično jest da je sve nastalo iz duše u posebnim stanjima kroz koja sam prolazija. Sve je opiturano iskrenošću. Tu je skup svih mojih ljubavi, boli, stradanja, guštanja, opažanja, lutanja, strahovanja, spominjanja, radovanja i žalovanja. Ova zbirka je moj herbarij.

Na promociju sam kao predstavljače pozvao moje prijatelje, pjesnike. Oni su najmjerodavniji da o meni i pjesmama kažu koju rič. Također će oni i čitati moje stihove uz pomoć moje dugogodišnje prijateljice, profesorice Ljiljane Jaman iz Solina. Radi se o Anđelka Korčulanić, Marica Žanetić Malenica, Majda Fradelić i Damir Trogrlić Was.

Potporu, kao i uvijek, mi pruža draga profesorica pjevanja, sjajna Jelena Buble i njeni polaznici škole pjevanja „Personare“, mlade Lena Grgić i Luce Uvodić.

Normalno, rič će imati i urednik Ivan Peroš, ravnatelj Gradske knjižnice Solin kao nakladnik, kojima se ovaj put izuzetno zahvaljujem na potpori. Izuzetnu zahvalnost dugujem ekipi Doma kulture Zvonimir, te posebno ravnatelju Tonću Ćićeriću.

Nadam se ugodnu druženju.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL