|  | 

izbori 2021

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA stranke Bolji Solin

 

 

 

Danas je stranka BS Bolji Solin u parku na širini, ispred biste don Jovanovića, predstavila svog kandidata za gradonačelnika Solina, gospodina Davora Mikasa i njegovu zamjenicu, gospođu Antoniju Milišić Jadrić.

U kratkim crtama su prezentirali svoj program i ponudili razloge da im građani Solina udjele povjerenje kako bi istog realizirali.

Ništa novog se tu nije čulo već su izložili svu poznatu problematiku našeg grada, uz obećanje da će sve to riješiti ili pak pokušati. Teško se ne složit sa svim iznijetim. Na stranici kritizerstva prema dosadašnjim vladajućima tako se našlo pitanje netransparentnosti, busanje u prsa sa prijateljstvom prema mladima kojeg nema, neizgrađeni stanovi za te mlade, problem zapošljavanja, o povlaštenoj ekipa bliskoj HDZ-u kod dobivanja unosnih poslova, katastrofalno stanje izgrađenosti dijela Priko vode, o sadržajima kojih nema a koji bi Solin činili gradom, te nebriga za stanovništvo naselja Vranjic.

Upravo je dogradonačelnička kandidatkinja svoje izlaganje posvetila Vranjicu i ljudima koji trpe nevjerovatnu nebrigu društva uz obećanje kako će se odnos iz temelja promjeniti ukoliko dobiju povjerenje.

Na naša dva postavljena pitanja dobili smo šture odgovore. Prvo je bilo oko sramotnog rušenja, a ne rekonstrukcije, rodne kuće don Lovre Katića, te da li je gradonačelnički kandidat kao bivši član vladajućih bio upoznat da se ona prvo ponudila gradu. Jednostavan odgovor, kako nije bio upoznat no grozi se odnosom grada prema solinskoj starini i svetinjama te će ako budu u prilici dio svoje aktivnosti upravo posvetiti tom pitanju angažiranjem struke kako bi se popisali svi takovi objekti i zaštitili sličnog uništavanja.

Dok su se članovi BS Bolji Solin predstavljali, pogled nam je dosezao na nalivenu ploču prvog kata gdje radnici šaluju drugi. Iza leđa su im crveni matuni za nadogradnju dok su kamene vace bačene Bog zna gdje. Bilo bi uvjerljivije da se tiskovna digod održi na toj lokaciji te da se pošalje jasna i direktna poruka građanima Solina po tom pitanju. Bilo bi uvjerljivo da su se javno očitovali, uz traženje odgovornosti, po pitanju prevare. Jer rodna kuća našeg velikana, kao zaštićeni kulturni spomenik, nije rekonstrurana već srušena. To je činjenica koja očito nikomu nije u programu.

Drugo pitanje se odnosilo na enklave šporkice i zapuštenosti u privatnim rukama u centru grada, mišljenje i način rješavanja. Odgovor štur i ne baš jasan. Što nije odavalo odlučnost da će se po tom pitanju odmah krenuti u akciju.

Gradonačelnički kandidat je obrazložija i odabrano mjesto za predstavljanje poručivši time kako se ne slažu i osuđuju lokaciju ko spomen mjesto omiljenom solinskom svećeniku don Jovanoviću.

Sve u svemu teško se ne složiti da su poruke jasne i riješenja prihvatljiva no ostaje na biračima da prosude i odluče o davanju povjerenja. Pozvani su drugi kandidati, za gradonačelničko misto, na javno sučeljavanje što je opravdano te se osobno nadam da će do toga i doći. 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.