|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Predsjednik udruge ŠKMER kuhao na tvrđavi Klis za britanski jutarnji program s Johnom Torodeom

 

U prelijepom ambijentu tvrđave Klis, predsjednik udruge ŠKMER Neven Bremec (Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija) odradio je snimanje za britansku verziju popularnog jutarnjeg programa “Dobro jutro Hrvatska”. Gostujući TV chef bio je John Torode, poznat po svojim kulinarskim umijećima i angažmanu na britanskoj televiziji.

Za ovu posebnu priliku, naša domaćinska ekipa odlučila je predstaviti jedan od bisera dalmatinske kuhinje – janjetinu s bižima.

Ovaj tradicionalni specijalitet savršeno dočarava bogatstvo okusa i autentičnost dalmatinske kuhinje. Tijekom snimanja, predsjednik ŠKMER-a i Torode zajedno su kuhali, dijeleći savjete i trikove kako pripremiti ovo jelo na najbolji mogući način.

Sam događaj nije samo bio prilika za promociju hrvatske gastronomije, već i za predstavljanje ljepota tvrđave Klis, povijesne znamenitosti koja sve više privlači pažnju kako domaćih tako i stranih posjetitelja. Snimanje je bilo pažljivo organizirano uz podršku Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije (TZSDŽ) i Ministarstva turizma i sporta (MINT).

Preko 2,000,000 Britanaca imalo je priliku pratiti ovo posebno izdanje jutarnjeg programa i, kako se nadamo, uživati u prikazu ljepote i okusa Dalmacije. Ovakvi događaji važan su korak u promociji Hrvatske kao gastronomske destinacije te poticaj za daljnji razvoj turizma.

Ovaj događaj ne bi bio moguć bez predanosti i strasti prema kuhanju i promicanju hrvatske kulture koje pokazuje udruga ŠKMER. Dalmatinska marenda tako je dobila zasluženi prostor na međunarodnoj sceni, dodatno učvršćujući reputaciju Hrvatske kao zemlje bogate kulinarske tradicije.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL