|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

POTRESNO SVIDOČANSTVO

 

Jučer san, vozeći na kružnom toku, prisustova stresnoj sceni te umalo i sam postao žrtva, kad san na trotoaru vidija stariju ženu kako nemoćno pada na tle.

Nije mi ništa drugo preostalo već da dam desni žmigavac i stanem. Neozbiljno i protivno propisima. Nisan razmišlja a skoro me automobil iza nije udarija.

Nesritna žena je i dalje nemoćno ležala na podu te sam ju zajedno sa jednim gospodinom podigao na noge. U njenim očima se vidija strah i bol. Upitali smo, što se desilo a ona je nemoćno pokazala na tle te da se o nešto spotakla. To nešto su dvi oveće vide koje su virile iz asfalta.

Bilo nam je jasno, a ja san inzistira da ju odveden na Hitnu, tu u Solinu. Nije pristala jer se, kako je tvrdila, samo ogrebala.

Uporno san ju molija da odemo no ostala je pri svomu i teškin koracima, uz zahvalu, uputila dalje.

Na priloženim slikama je vidljivo to čudo od nečijeg nauma. To su ti bezvezni, labavi, stupići koji nečemu služe. Zavidani su na ugrađene vide u tlu, umisto obratno, te kad „pažljivi“ vozači ili pješaci to skrše ostane ovo da se desi.

A moglo se desit veće zlo. Zapravo ne znan dali je gospođa prošla lišo ili se potom otkrilo nešto teže. Iz iskustva znam da se dok si topal ništa ne osjeti no nakon toga nastane bolni belaj.

Molim, ma tražim, ko stanovnik Solina da se izda radni nalog i maknu svi ovi stupići i iznađe drugo riješenje jer ne treba čekat da se veći belaj desi.

U čijoj je to nadleznošti, nebitno je, no sigurnost građana je na prvom mjestu.

Ti šiljci iz asfalta su pritnja za sve hodače a naročito malu dicu.

Nadam se da ovaj apel neće biti, ko obično, shvaćen ko napad na nekoga, već ozbiljno shvaćen i ispoštovan.

Tri dana su dovoljna a u ponediljak ćemo izvjestit dali je gradu Solinu stalo do sigurnosti njegovih stanovnika.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.