|  |  |  | 

Grad Solin Općina Klis ZP Izdvojeno

Potpisani sporazumi sa ŽUC-om za rekonstrukciju iznimno važnih prometnica

 

Radit će se rekonstrukcija Stare kliške ceste, Ulice Put Majdana i nerazvrstane ceste koja vodi do izvora Jadra te Ulice Petra Kružića, dionica od Rupotine do centra Klisa

Načelnik Klisa, Jakov Vetma, Petar Škorić Žuc Split i Dale

U četvrtak, 2. srpnja 2020. u Županijskoj upravi za ceste Split, ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, i načelnik Općine Klis Jakov Vetma potpisali su sporazume o rekonstrukciji tri značajne ceste.

Riječ je o rekonstrukciji županijske ceste ŽC6253, poznatije kao „Stara kliška cesta“. Planirana je rekonstrukcije kompletne trase, duljine 7 kilometara, s kompletnom rekonstrukcijom kolnika, nogostupa duž cijele trase te izgradnjom javne rasvjete duž cijele trase ove ceste. Ovo je jedna od najvažnijih prometnica na području naše županije. Do izgradnje brze ceste Solin – Klis, bila je i najvažnija, a danas je žila kucavica Solina i Klisa. Služi kao i alternativa brzoj cesti Solin – Klis.

Drugi sporazum potpisan je za rekonstrukciju lokalne ceste LC 67075, tj. Ulice put Majdana i nerazvrstane ceste koja vodi do izvora Jadra, ukupne duljine 1,3 km. Rekonstruirat će se prometnice koje vode do omiljenog izletišta Solinjana, ali i stanovnika susjednih gradova i mjesta. Grad Solin započeo je projekt „Jadro – izvor života“, a rekonstrukcija ceste i izgradnja nogostupa s javnom rasvjetom sigurno će privući još više posjetitelja, ali i olakšati život lokalnom stanovništvu i svima koji prolaze ovom cestom.

Treći sporazum, odnosi se na rekonstrukciju lokalne ceste LC 67074, tj. Ulice Petra Kružića, na području općine Klis, dionica od Rupotine do centra Klisa, ukupne duljine 2 kilometra. Rekonstrukcijom je obuhvaćena sanacija kolnika, izgradnja vodovoda, fekalne kanalizacije, polaganje elektrokabela, nogostupa i javne rasvjete. Rekonstrukcijom ove dionice Klis – Rupotine, izgradit će se nogostup koji će podignuti razinu sigurnosti pješaka, a rekonstrukcijom i izgradnjom novih instalacija, poboljšat će se kvaliteta stanovnika.

Ovo je još jedan korak prema poboljšanju prometne i druge infrastrukture, kao i ravnomjernom razvoju cijele Splitsko-dalmatinske županije.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL