|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

PONIŠTENJE SEZONE Jednom odlukom HRS je uništio dječačke snove

Foto/tekst: Dalmacija Danas (RK Solin)

Odluka HRS-a da se sezona proglašava poništenom zbog epidemije koronavirusa podigla je buru u dalmatinskim rukometnim klubovima, posebno su bijesni u rukometnim klubovima Split i Solin zbog poništenja blok sezone u konkureniciji kadeta.

Poništenje sezone donijelo je kraj natjecanja kadetske lige za dječake rođene 2004. i 2005. godine, gdje su uvjerljivo na vrhu bili mlade nade Solina i Splita koje je samo četiri kola djelilo od ulaska u nacionalnu kadetsku ligu, riječ je o natjecanju u koju igrane dvije sezone, no cijeli trud i rezultat pao je u vodu neshvatljivom odlukom saveza.

Sa tom se odlukom nikako se ne mire u rukumetnom klubu Solin, njihovi kadeti bili su uvjerljivo prvi na prvenstvoj tablici koja je na kraju proglašena ništavom, za komentar smo zamolili predsjednika kluba Davora Čićerića.

-Generaciju 2004. i 2005. smo zacrtali kao osnovu kluba za budućnost, oni su trebali nositi klub godinama i nikako ne možemo prihvatiti odluku saveza da je sve poništeno jer se radi o apsurdu. Momci su igrali blok sezonu, odigralo se 40 utakmica u dvije godine, i apsurdno je sada to sve poništiti kao da se nije ni igralo i sav trud djece baciti u vjetar. Roditelji te djece su također van sebe, zovu nas stalno, žele pokreniti neke akcije al mi smo praktički nemoćni. Sastavili smo prigovor sa drugim klubovima, imamo oko 10 istomišljenika i svakako ćemo ga predati savezu, do sada nisu imali sluha za nas tako da ne vjerujem ni da će ovo nešto promjeniti. – rekao je Davor Čićerić.

Da se radi o talentiranoj generaciji iz Solina, govori i činjenica da su mladi Solinjani prošle godine bili osmi u nacionalnoj konkurenciji u kojoj nastupa 120 klubova te da u četiri godine imaju tek tri ili četiri poraza.

-To su naša dica koja koja su prerasla ligu od Dubrovnika do Zadra, uvjerljivo smo prvi, njihov san je jedinstvena kadetska liga, i njima je ovom odlukom san uništen. Zašto se sezone nije mogla zaključiti sa sadašnjom tablicom, trebalo se odigrati još samo četiri kola, po ovoj odluci u jedinstvenu kadetsku ligu od 24 ekipe ulazi njih 13 koji to ne zaslužuju, ali savez to ne zanima, njih zanima sami vrh. Ovim se zaustavlja prirodni put razvoja rukometa, djeca bez kadetske lige jednostavno nemaju gdje igrati, oni su još premladi za seniorski rukomet a juniori u rukometu ne postoje tako da je ova odluka o poništenju svega totalni apsurd. – zaključuje čelni čovjek rukometa u Solinu Davor Čićerić.

Rk Split

Ništa bolje raspoloženje nakon odluke saveza nije ni u rukometnom klubu Split, koji su na tablici kadetske lige odmah iza Solina, i jedni i drugi matematički su osigurali ulazak u jedinstvenu ligu,.

-To je samo nastavak odnosa saveza prema nama, momcima je uzet san, imamo odličnu generaciju, čak četiri igrača preko dva metra, izrazito talentirani. Koliko im je stalo do rukometa govori i činjenica da i u ovoj situaciji treniraju dva puta na dan. U izvanrednim situacijima kao što su epidemije i ratovi treba izać klubovima u susret, sjest i dogovorit se a ne ovako donijeti odluku koja će klubove oštetiti. Riječ je besmislenoj odluci koja zasutavlja rukomet, djeca su zaslužila igrati tu ligu i jednostavno su im s ovom odlukom njihovi snovi uništeni. – kaže nam trener generacije rukometaša RK Splita Hrvoje Petrić.

Petriću je također nepojmljivo da se nije mogao naći termin za odigrati još četiri utakmice kako bi se sve regularno završilo i da se vrednuje ono što se pokazalo na parketu:

-Takvo stanje traje već dugo vremena, taj odnos saveza prema nama, u nijednom sportu u Europi vi ne morate svake godine produžavati licencu, kod nas u rukometu morate, u prvoj ligi našeg rukometa ne nastupaju PPD Zagreb i Nexe oni se priključuju poslije, ja na to upozoravam već dugi niz- zaključuje.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u