|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Položeno cvijeće u sjećanje na heroja Domovinskog rata Nenada Režića

 

Svoje poginule nismo zaboravili, nećemo dok smo živi!

Nenad Rezić pripadnika ATJ Lučko, poginuo je na današnji dan 13. listopada 1991. godine kod Marinaca u proboju prema Vukovaru.

Kao vrlo mlad perspektivan sportaš, prvak u borilačkim vještinama Nenad Režić se na samom početku Domovinskog rata priključio u redove Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, najelitnije policijske jedinice hrvatskih obrambenih snaga.

Podizanjem spomenika 2016. godine u Svetom Kaju odana je počast dragovoljcu, branitelju i heroju Domovinskoga rata, 24-godišnjem mladiću koji je herojski položio svoj mladi život pomažući ranjenom suborcu, no i svim drugim solinskim braniteljima koju su zaslužni za slobodnu Hrvatsku.

Cvijeće i svijeće pred spomenikom su položili obitelj heroja Nenada Režića, braća Ivan i Niko Režić te sestra Kata, svi sumještani Svetog Kaja koji su voljeli i poštivali Nenada te predstavnici grada Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićom.

Na spomeniku lijepo stoji „U spomen na dragovoljca i junaka Domovinskoga rata Nenada Režića, Solin 1967.-Vukovar 1991., koji je ugradio život u temelje Domovine Hrvatske i na sve poginule i umrle branitelje grada Solina, podižu građani i udruge branitelja.”

“Navik on živi, ki zgine pošteno”
F. K. Frankopan

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u