|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

POLITIČKA TRGOVINA

 

 

Na koji način se događa varanje birača?

Postoji nešto ljigavo u demokraciji – birači daju glas jednoj političkoj opciji kroz preferencijalno glasovanje, a onda ta individua jednostavno pređe u drugi tabor. Stranke su poligoni da bi se sjelo na svetu saborsku stolicu, a onda ih se plašt stranke lako zamijeni nekim drugim.

To je nešto poput ljuštenja stare kože, samo navučeš novu.

Tzv., prebjezi su tražena roba u Saboru jer svi žele napumpati broj mandata da bi mogli donositi odluke.

Možemo samo zaključiti koliko su takvi političari (p)ostali potpuno beskarakterni. Sabor je isključivo sebi svrha, da bi osigurao poslove za 151 individua koji bi inače bili socijalni slučajevi.

Kako to da je Milan Bandić, od 1.5 zastupnika došao na 11, a da nije bilo novih izbora? To nisu odabrali birači, tako političari zloupotrebljavaju demokraciju.

To je gnjusna prevara birača, samo još jedna u nizu.

Zato se politika gadi svakom građaninu koji nije izgubio kompas;

uđu u sabor preko jedne stanke, a izađu preko druge. Nema nikakve lojalnosti.

Isto tako može se mijenjati vjera, državljanstvo ili spol, ovisno o trenutnom interesu.

Na polovici mandata ukupno 27 zastupnika je napustilo svoje stranke preko kojih su ušli u sabor.

Politički kameleoni

Postoji samo jedna ideologija – ideologija interesa. I tako viđamo te kreature, i u 20 godina političkog staža nitko se ne može sjetiti čime je ta osoba doprinijela društvu. Milanka Opačić primjerice bit će zapamćena po tome što nije plaćala članarinu svojoj stranci, i za buket cvijeća je prešla u klub Milana Bandića.

Što oni misle kad mijenjaju stranke, da će im biti bolje? Zapravo svejedno im je jer političari u startu nemaju dobru reputaciju niti se za nju brinu.

Kakav je to izborni model, više nisi u stranci a zadržavaš mandat?

A što je s vraćanjem mandata? To ne postoji, taj “stupidni” – jer je za njih stupidno jednako moralno – još nije zabilježen.

Onda se javlja egzistencijali strah, jer ti zastupnici ne bi preživjeli bez fotelje.

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)

Solin Info

Solin Live na Instagram-u