|  | 

SD Županija

POLICIJA: Najava akcije u prometu Faktori rizika

 

Najava akcije u prometu Faktori rizika

Sutra, u srijedu 29. prosinca 2021., od 13 do 17 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu Faktori rizika  prvenstveno usmjerena na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom prometnih nesreća kao i  njihovih posljedica.

Naime, grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Još jednom pozivamo sve  sudionike u prometu  na oprez i na poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL