|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

Pogodak u 87. minuti u Velikoj Gorici Solinjane koštao ne igranja kvalifikacija s Cibaliom (1:1)

 

Foto: Ivica Čavka

Još jednom pokleknuli u završnici utakmice

Primljeni pogodak u 87. minuti u Velikoj Gorici Solinjane je koštao ne igranja još dvije kvalifikacijske utakmice protiv Cibalie. Nitko više ne spominje licence za 1. HNL za sljedeću sezonu, 2017./2018., nego se još analizira ogled u posljednjom kolu drugoligaškog prvenstva u Velikoj Gorici između drugoplasiranog domaćina Gorice i trećeplasiranog Solina, ustvari kvalifikacijska utakmica za prvoligaške kvalifikacije s pretposljednjim prvoligašem! I dalje ostaje dvojba jeli lopta prešla gol crtu cijelim svojim obujmom ili nije. Izjednačujući pogodak pao je tako što je lopta, prema mišljenju sudaca prešla gol crtu, premda nije dodirnula mrežu! Sve ostalo je nevažno, pa i to, jer je pogodak priznat za 1:1, i Gorica je u nedjelju domaćin Cibalii u Zaprešiću.

Raspoloženje u drevnom gradu uz Jadro polako jenjava što se tiče te utakmice, koja je nadasve pogodila igrače i struku Solina. Analizira se, žali za propuštenom priliko za 2:0, minutu prije. Nakon dvije (ne)prespavane razgovarali smo sa strategom trećeplasiranog Solina Mirkom Labrovićem, koji ne skriva zadovoljstvo sa sezonom ali žali za propuštenom prilikom, jer su bili na pragu punog plijena.
– Mi imamo završiti utakmicu s 2:0, a potom slijedi kazna. Bolje da tako kažem, jer pogreške ćemo analizirati ima vremena. S ovim rezultatom ostali smo na pola gasa, jer smo danas trebali biti u središtu pozornosti, znam da bi u Solinu, Splitu, Sinju i ovom dijelu Dalmacije bila ludnica još desetak dana. Napravili smo dosta pogrešaka, jer smo igrali pod imperativom pobjede. Također moramo analizirati zašto odlučujuće pogotke primamo u posljednjim minutama utakmice. Još jednom smo pokleknuli u završnici utakmice. Nemam riječi za izraziti tugu što nismo pobijedili. Igrati dvije utakmice protiv Cibalie za prvoligaški status, bio bi veliki događaj za igrače i mene kao trenera – rekao je Mirko Labrović, koji je u srijedu, 31. svibnja, s još šestoricom kolega iz kluba bio na seminar za licenciranje trenera Prve i Druge HNL, u Varaždinu uoči finala Kupa HNS-a.
Labrović je planirao posljednji trening za petak, 2. lipnja 2017., nakon povratka iz Varaždina. Na ljetni odmor su već otputovali Zvonimir Šarlija u Koprivnicu, Dominik Perković u Slavonski Brod i Baldo Cicijelj u Dubrovnik.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.