|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Pogledajte virtualni 5. SolinWinterfest

 

Unatoč pandemiji COVID-19, želeći zadržati kontinuitet u održavanju manifestacije i pružiti zanimljiv sadržaj svim zainteresiranim gledateljima koji će ih potaknuti na posjet Solinu, Turistička zajednica grada Solina realizirala je 5. Solin Winterfest, prvi put u virtualnom izdanju.

Riječ je o projektu zimskog festivala koji kroz 4 različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u Republici Hrvatskoj ukazuje na važnost obitelji i života.

  • – Osim edukacije svojih sugrađana, djece i odraslih, osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u Hrvatskoj – kazala je direktorica TZ Solin Jelena Stupalo.

Uživajte u videozapisima koje je za Vas priredila TZ Solin i to kroz 4 tematske cjeline Voda, Milost, Naslijeđe i Ljubav, kojima se željelo prezentirati našu bogatu prirodnu i kulturnu baštinu!

Mi smo za danas odabrali temu Naslijeđe – Baština kneza Tripimira
Ovim zapisom uz naraciju Vedrane Memiš, vodičke i autorice projekta „Kraljevske priče iz Solina“ prošetati ćemo arheološkim lokalitetom Rižinice kako bismo približili ostavštvinu kneza Trpimira i čuli vrijedne spoznaje o ovom lokalitetu, te se uvjerili zašto je Solin, kolijevka starohrvatske povijesti!

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL