|  | 

Zanimljivosti

Pogledajte testiranje “leteće sačmarice” koja će obarati dronove (VIDEO)

 

 

Na internetu se pojavio video-materijal s testiranja perspektivnog lovca na bespilotne letjelice koji će biti naoružan poluatomatskom sačmaricom u kalibru 12 “Vepar”.

Kompaktni bespilotni presretač su po narudžbi koncerna PZO “Almaz-Antej” osmislili i konstruirali studenti Moskovskog zrakoplovnog instituta, prenosi internetski portal Vzgljad.

“Letjelica je završila puni ciklus testiranja, uključujući procjenu njezine upravljivosti i preciznosti vatrenog djelovanja, gdje je na daljnje postupanje proslijeđena naručitelju”, rekao je rukovoditelj SKB MAI Igor Trifonov.

Radi se o letjelici koja je teška 23 kilograma, s rasponom krila od tri metra. Na njezinom tijelu je uklopljena poluautomatska sačmarica koju je proizvela poznata ruska tvornica streljačkog naoružanja “Molot”. Radi se o poluautomatskoj karabinskoj sačmarici u kalibru 12 “Vepr’ 12 Molot” koja je razvijena na bazi konstrukcije čuvene automatske puške Kalašnjikov. Puška se puni okvirom u koji staje 10 patrona. U ovom se slučaju okidanje vrši električnim putem.

Prema riječima konstruktora koji su razvili ovu letjelicu, bespilotni presretač u sebi objedinjava pozitivne karakteristike zrakoplova i helikoptera. On omogućava operatoru da dobije podatke u realnom vremenu preko TV-kamera koje se nalaze na letjelici, Njegova autonomija iznosi i do 40 minuta efektivnog leta.

mm

ABOUT THE AUTHOR

MEDIJ PARTNER RBTH Hrvatska je dio ruskog medijskog projekta Russia Beyond the Headlines (RBTH) koji održava 16 stranica na 15 jezika, od kojih je jedna upravo hrvatska. RBTH predstavlja događaje i pojave u Rusiji, oslanjajući se na rad profesionalnih, neovisnih ruskih i stranih novinara. Uz to RBTH objavljuje širok dijapazon stručnih mišljenja o potezima Rusije na međunarodnoj sceni i o procesima koji se odigravaju unutar zemlje. Mi surađujemo sa preko 100 partnera u elektronskim i tiskanim izdanjima u Europi i svijetu.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u