|  |  |  | 

Grad Solin Vijesti ZP Izdvojeno

Pogledajte kratki film o Projektu Connecting Separated

 

conecting separated

Projekt Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog) polazi od rimske ceste koja je spajala Salonu (Solin) i Bigeste (Ljubuški), te završavala u Naroni (Vid kod Metkovića).

Sam naziv označava mapiranje i povezivanje razasute kulturne i prirodne baštine, gradova i ljudi u koherentan narativ tematske rute, koja ima ulogu materijalne i simboličke poveznice Solina i Ljubuškog, ali i čitavog pograničnog područja.

Projekt se provodio kroz 3. poziv za dostavu projektnih prijedloga IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013. Ukupne je vrijednosti 455.737,53 EUR, od čega 82,83% iznosilo financirano od strane EU. Nositelji projekta bili su Grad Solin i Općina Ljubuški, a partneri Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG.

Glavni cilj Projekta bio je stvaranje prepoznatljive turističke ponude – rute rimske ceste s baštinom koja je uz nju nastajala u svim povijesnim razdobljima, kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnog turizma prekograničnog područja.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u