|  | 

Grad Solin

Početak projekt „Aktivna i kvalitetna starost“

 

U četvrtak 16. srpnja gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u Splitu je potpisao Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta “Aktivna i kvalitetna starost” s nositeljem projekta Udrugom “MI” iz Splita.

Cilj projekta je jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Planirano je čak 580 različitih aktivnosti i događanja, poput kulinarskih tečajeva, boravaka u prirodi, čitaonica i tečajeva joge, sa svrhom unapređenja zdravlja i očuvanja funkcionalne i radne sposobnosti umirovljenika, te poticanja njihove uključenosti u lokalnoj zajednici.

Ovim projektom omogućit će se umirovljenicima s područja grada Solina sudjelovanje u raznim aktivnostima; radionicama, rekreaciji, cjeloživotnom obrazovanju, terapija kroz glazbu, ples i poeziju.

Osim navedenog na zelenim površinama kroz projekt predviđeno je postavljanje sprava za rekreaciju prilagođenih starijim osobama.

Vrijednost projekta je 1.918.089,61 kn, od toga 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna. Projekt će se provodit za sve umirovljenike s područja Solina, Splita, Kaštela i Podstrane. Provedba projekta trajat će do svibnja 2022 godine.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL