|  |  | 

Solinjani pitaju ZP Izdvojeno

PITANJE (ZAMOLBA) GRADONAČELNIKU SOLINA

 

 

Poštovani Gradonačelniče našeg grada. Obraćam Vam se zamolbom, a komotno bi mogao i „naredbom“ jer san jedan od punjača proračuna grada Solina. Vi ste tu radi nas a ne obratno.

Već sam u više navrata isticao ovaj problem, no jutros san se uvirija, uzaludno.

Na ponuđenim fotografijama, snimljeno jutros dok sam išao na kavu prid Zvonimara, a pored spomenika palim Braniteljima gada Solina. Na njima se vidi kako na zelenim jablanima ima i nešto sivog. To su suhe grane i debla koje tu stoje više godina. Kiša ih gnjija a vitar ih lako može bacit na tlej.

Tu je staza kojom dnevno prolazi više stotina naših sugrađana, ko i ja, te nije teško predvidjeti kakova bi se opasnost izrodila da to suvo strašilo padne komu na glavu.

To je mizeran posao za Vašu komunalnu službu. Potriban je oni kamioncin sa košarom na dizanje, motorna pila i litra benzina, da se to spusti doli, raspila i dade komu za grijanje.

Prosto da ne može prostije.

Zašto se oglušujete na učestale prigovore? Komu je to u interesu? Nikomu.

Zato Vas molim, da ne minjan stazu, da već sutra pošaljete ekipu i to rišite.

Ako ima kakovih problema, dozvolite da mi to obavimo.

Nadan se da neće biti potribe. Sigurnost naših sugrađana, i gostiju, je na prvom mistu. Naročito sad kad su tu lipi kafić i ured TZ-a Solina, a o vjernicima ne triba bit spomena.

Vaš sugrađanin Ante Tešija

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.