|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Pekini krumpiri – saga duga kao Ratovi zvijezda

 

Foto: Solin Live

Kada sam napisala prošli članak, netko je komentirao kako su Pekini krumpiri najpoznatiji krumpiri u Solinu. Zaista, priči oko tih krumpira nikad kraja. Kada su radovi napokon započeli, glavni urednik rekao je da napišem kako se, eto, napokon radi. Odlučila sam pričekati da čitavi posao privedu kraju i konačno zaključiti priču, popratiti fotografijama novog asfalta.

I čekam ja, tako evo, već mjesec dana. Svakodnevno prolazim kraj spomenutih slavnih krumpira, ali nikako da dočekam taj završni “touch” – konačno asfaltiranje.

Pa se mislim – ako im  za 20 metara treba mjesec dana, takvom dinamikom i po toj logici, kada bi ovi izvođači i naručioci posla trebali izgradit samo 1 (slovima: jedan) kilometar, ne ceste, nego proširenja ceste, trebalo bi im više od 4 godine. I zašto se onda čudimo što nam se brza cesta Solin-Klis gradila 40 godina ili do Trogira cijelih 20? Jednom je netko napisao, za ovu do Klisa, da bi jeftinije došla da se radila “na ruke” i popoločavala zlatom, a i brže bi se izgradila. Napominjem da u ovih mjesec dana trajanja radova nisu uračunati pregovori o otkupu zemljišta, kao ni druge pripremne radnje oko nacrta itd.

Nadam se kako će ova “cestovna sapunica” dočekati i svoju posljednju epizodu, a da će cijela saga biti ipak nešto kraća od poznatih serijala Ratovi zvijezda ili Igre prijestolja.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR