|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

OVO (NI)JE PRIČA O VITEZOVU CARSTVU

 

Foto: Solin Live

Zagreb ima Mamića, a Solin Viteza.

Premda su iz dva različita grada jedno im je zajedničko, činjenica da su obojica svoje carstvo stekli kroz sport. Jedan je vladar zelenih travnjaka, a drugi zemljanih terena i streljaštva.

Vitez je bilo ime za vojnika koji je slijedio plemića ili ime za plemića koji je slijedio kralja u vojni pohod (rat). U srednjem vijeku, vitezovi čine poseban stalež profesionalnih ratnika, plemića koji imaju pravo na nošenje oružja.(Wikipedija)

Da ne ispadne kako uvijek napadam nogometne klubove u oko mi je upala još jedna nebuloza mudrih gradskih otaca koji imaju nevjerojatnu naklonost prema streljaštvu i to je zaista lijepo. Streljaštvo je jedan plemenit i lijep sport i solinski klub je kroz povijest zaista polučio vrhunske rezultate na državnoj i svjetskoj razini.

Uhljebi će reći “Ima uspjeh iza sebe”, a ja samo onu kratku “Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.”

Sad se pitate što je tu čudno sve dok ne vidite da streljački klub na godišnjoj razini dobije cca 350.000,00 kuna a na rebalansima proračuna još neku „crkavicu“ pa doguraju i do pola milijuna kuna na godišnjoj razini što je još uvijek ništa u odnosu koliko inkasiraju nogometni klubovi.

Međutim isti taj streljački klub ima cijelu mašineriju za stvaranje novca od iznajmljivanja teniskih terena, malonogometnog igrališta, rentanje streljane pa teretana pa rentanje ugostiteljskog objekta i što ja znam što još, pa se opet kao građanin moram zapitati jesu li uopće potrebna tolika davanja tom klubu u odnosu na druge klubove koji ne samo da nemaju što iznajmljivati, već neki moraju plaćati prostor u kojem djeca treniraju, a on gospodin Vitez ima sve.

I onda se pojedinci među nama čude zašto nam mladi odlaze, i neka odlaze, jer svi oni imaju u svom gradu ili općini po par vitezova i onih koji su takvima omogućili da imaju “svoja” carstva.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u