|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Otvorenje kolektivne izložbe “OBILJE SUNCA”

 

 

 

U galeriji dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, u 18.00 sati, petak 26. studenog, otvara se grupna izložba pod naslovom „Obilje Sunca“, na kojoj izlažu prijatelji Kuće Sunca iz Splita.

Riječ je o osebujnom umjetničkom kolektivu koji već nekoliko godina okuplja 20-ak kreativnih individualca, različitih profesija, generacija, znanja, životnih uvjerenja i načina izražavanja, u jednom stanu, preobraženim – njihovim radovima i emocijama – u okupljalište i sklonište, čija su vrata otvorena svima koji trebaju kreativni poticaj i podršku. Tako je stan postao Kuća Sunca, za duhovnu obitelj nekim piscima, slikarima, muzičarima, performerima, snimateljima i redateljima, uglavnom mlađe generacije.

Kuća koju grije unutarnja solarna energija a pokreće sinergija različitih talenata i projekata njenih ukućana. A njen domaćin je konceptualni umjetnik Dino Grčić, koji se nazvao Kraljem Sunca.

Ovom izložbom se članovi Kuće Sunca prvi puta zajednički predstavljaju javnosti čitavom paletom svojih izražajnih mogućnosti (slikama, crtežima, fotografijama, zvučnim i video instalacijama, kolažima..), a neki od njih i prvi put izlažu svoje radove.

Izožba je dio programa Olimpijada Kulture, a kustos izložbe je akademska slikarica Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović.

Izložba je otvorena do 10.12. i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Plakat izložbe je djelo autorice Korane Simat.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL