|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Otvoren prvi Street workout park u Klis Kosi

 

Uz područnu školu u Klis Kosi otvoren je Street workout park, čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta u iznosu nešto većem od 20 tisuća eura. Prvi je to park takvog tipa u općini u kojem mještani imaju priliku besplatno trenirati i rekreirati se na otvorenom koliko god požele.

Na čak 155 metara kvadratnih park je opremljen s ukupno deset različitih sportsko-rekreacijskih sprava neophodnih za vježbanje na otvorenom pa su tako, između ostalog, postavljene ravna i kosa klupa za vježbanje, podni steper, street workout ljestve, rukohvati za sklekove, paralelne preče na stupu i sprave za istezanje nogu.

Prvi cilj novog kliškog vježbališta na otvorenom svakako je poticanje stanovnika općine Klis na rekreativno bavljenje sportom i promoviranje vrijednosti sporta i rekreacije, pri čemu se doprinosi i ispunjenju potrebe građana za sportskim aktivnostima, kao i kvalitetnijim provođenjem slobodnog vremena te poboljšanjem životnih uvjeta. Street workout park proširio je sadržaj sportske infrastrukture koja, kroz besplatnu fizičku aktivnost, ujedno potiče zdraviji i aktivniji način života lokalne zajednice.

– Ovakvi projekti čine život naših stanovnika boljim, tim više što redovito osiguramo sredstva iz drugih izvora financiranja. Hvala Ministarstvu turizma i sporta, uvjeren sam da će i najmlađi, a i oni stariji uživati – naglasio je načelnik općine Klis, Jakov Vetma.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL